Fény derült a titokra, amit még Meghan Markle sem tudott: ezért van a kabát alján az X-öltés

Happy,Smiling,Woman,Wearing,Straw,Hat,,Long,Trench,Coat,,Holding
Shutterstock/Copyright (c) 2020 Victoria Fox/Shutterstock. No use without permission. - Victoria Fox
öltés Meghan Markle varrás kabát
Ha olyan kabátot vagy ruhát, szoknyát veszel, amelynek függőleges vágás van a hátulján, azaz felsliccelték, mielőtt hordani kezded, nézd meg, nem varrták-e össze az alját.

Szövetkabát, ballonkabát, hosszú szoknya vagy ruha, férfiaknál a zakó, azaz a felsliccelt ruhadarabok vásárlásakor találkozhatsz az X vagy kereszt alakú öltéssel, ami a felvágás alját tartja össze és arra hivatott, hogy a csomagolás, szállítás és eladás közben ép maradjon a kivágás, a ruha ne veszítse el a formáját, ne rongálódjon. Ezeket az öltéseket, ahogy a zsebeket összetartó öltéseket használat előtt el kell távolítani, ám úgy tűnik, ez nem mindenkinek volt eddig egyértelmű. Az öltésre a figyelmet egy TikToker divatguru hívta fel az egyik videójában, amelyben hátulról vett fel olyan embereket, akik nem fejtették vissza az X- öltést, úgy járkáltak az utcán a kabátjaikban. 

A kommentelők közül többen jelezték, hogy ők sem tudták, hogy mire van a varrás, volt, aki észre sem vette, pedig jó ideje hordta már a kabátját. Az egyik hozzászóló elmesélte, hogy használtan vett egy télikabtot, amit az előző tulajdonosa 10 hónapig viselt úgy, hogy az öltés mindvégig ott volt. 

Kelsy Parkhouse, divattervező a Huffington Postnak árulta el, mi célt szolgál az a bizonyos kereszt öltés:

„A gyakran kontrasztos szálú X öltés kizárólag csomagolási célokat szolgál, annak érdekében, hogy a hasíték ne szakadjon fel vagy gyűrődjön meg a gyárból a fogyasztóhoz való szállítás során”.

Fény derült hát a titokra, melyet egy 2018-as fotó alapján az igazán stílusosan öltözködő Meghan Markle sem tudott. 

Harry herceg, Meghan Markle, Birmingham, divatbaki, összevarrt kabát
Forrás: WireImage


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.