4 film, amit vétek lenne kihagynod februárban

film sorozat tévé mozi február
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amelyeket szerintünk érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát február ajánlott filmjei és sorozatai!

A kedvenc (The Favourite) Hazai mozis premier: 02.07.

Az idei Oscar-gála egyik főszereplőjének ígérkezik A kedvenc: az összesen 10( !) díjra jelölt alkotásban Anna brit királynő, a Stuart-ház utolsó uralkodója áll a középpontban, pontosabban az ő ellentmondásos viszonya a gyakran helyette is irányító „kedvenc” udvarhölgyeivel. Yorgos Lanthimos rendező (A homár, Egy szent szarvas meggyilkolása) mestere a titokzatos szimbolikának és a fojtogató hangulatnak, ehhez pedig most intrikus-csavaros sztori és sztárszínésznők (Emma Stone, Rachel Weisz) egész sora társul.

Hidegháború (Zimna Wojna) Hazai mozis premier: 02.14.

Egy fekete-fehér lengyel film, lengyel színészekkel, lengyel történettel, lengyel nyelven, amit három Oscar-díja is jelöltek, köztük olyan kategóriával, mint a Legjobb rendezőé? Akkor az a film biztosan tudhat valamit, és Pawel Pawlikowski (Ida, Szerelmünk nyara) Hidegháborúja bizony tud is: egy nagyszabású, határokon és életszakaszon átívelő szerelmi történetet mesél el érzékeny szűkszavúsággal és olyan módon, hogy az a világ minden tájáról nézve fájdalmasan gyönyörű legyen.

Alelnök (Vice) Hazai mozis premier: 02.21.

Mint már az eddigiekből is kiderült, az év ezen szakaszában a mozik kínálatát elsősorban azok a filmek uralják, amelyek a február végi Oscar-gálára is hasonló reményben érkeznek. Az Alelnök főszereplője, Christian Bale például az egyik legfőbb esélyes a színészi díjak esetében, méghozzá jó szokása szerint elképesztő átalakuláson átesve, az Egyesül Államok közelmúltbeli hírhedt alelnökét, Dick Cheney-t játszva.

Zöld könyv – Útmutató az élethez (Green Book) Hazai mozis premier: 02.21.

Az eddig inkább vicces, de nem túl kifinomult komédiák (Dumb és Dumber, Keresd a nőt!, Én és én meg az Irén) alkotójaként ismert Peter Farrelly most egy olyan „komoly” filmmel jelentkezett, amely szintén több díjra is esélyes az Oscar-gálán, és ma is aktuális társadalmi kérdéseket feszeget. A Zöld könyvben Viggo Mortensen egy olyan olasz–amerikai nehézfiút játszik, aki elszerződik a Mahershala Ali alakította fekete zongorista turnésofőrjének, méghozzá mindezt a hatvanas években és a faji szegregáció sújtotta déli államokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.