Borzalmas fogyitrend: életveszélyes is lehet a Hamupipőke-diéta

Forrás: YouTube -
veszély diéta fogyás Hamupipőke fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy a butaságnak, úgy a szörnyű diétatrendeknek sincs végük. A legújabb őrület, ami Japánból indult, irreális elvárásokat fogalmaz meg a nők irányába, akár életveszélyes is lehet. Ez a Hamupipőke-diéta!

Úgy fest, az igencsak egyszerű alapelveken nyugvó egészséges életmód sokaknak túlságosan unalmas. Helyette olyan hangzatos diétákat követnek szívesebben, amelyek azonban rendkívül egészségtelenek, test- és lélekrombolók, hiszen ép testben ép lélek. Előfordul, hogy életveszélyesek is, hiszen olyan irreális elvárásokat fogalmaznak meg a testünk felé, ami egyszerűen kivitelezhetetlen.

A Hamupipőke-diéta nem tartalmazza, hogy milyen irányelvek alapján fogyj, csak a célt fogalmazza meg, ami egészen egyszerűen úgy hangzik: legyen olyan derekad, mint Hamupipőkének, akiről azért ne felejtsük el, hogy egy rajzolt mesehős, így a kiindulópont abszolút valószerűtlen. Mindennek persze egy konkrétabb megfogalmazást is adtak. A számok nyelvén tehát a lényeg az, hogy a magasságodat méterben megadva emeld négyzetre, majd szorozd meg 18-cal. Egy átlagos, 165 cm-es nő esetében ez így néz ki: 1,65x1,65x18. E számítás eredményeképpen pedig a

165 cm-hez az ideális testsúly 49 kg.

Életveszélyes is lehet a Hamupipőke-diéta Forrás: YouTube

Ez nagyjából 18%-os testtömegindexet eredményez, ami a BMI szerint már a normális testsúly kategória alatt van.

A Japánból indult fogyitrend már Amerikában is elterjedt, az ottani szakértők pedig már élesen bírálták is az új őrületet. Lindy Cohen New York-i dietetikus szerint a 18-as testtömegindex alatti súllyal az egészségünket kockáztatjuk. "Ez nem egy diéta, hanem egy irreális elvárás a testünk felé, ami az egészségünk rovására megy. A kóros soványság ugyanannyira rossz, mint a túlsúly" - nyilatkozta. A mesebeli karakterek, ahogy azok megrajzolt alakja és testsúlya csupán fikció, így nagy butaság lenne hozzájuk mérni a hús-vér embereket. Ha mégis így teszünk, az súlyos csapda: egy ilyen irreális fogyókúra kedvingadozásokat, hiánybetegségeket, kóros lehangoltságot okozhat: vallják a szakértők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.