Ne dobd ki a retek levelét, igazi kincs a konyhában - Pestót is készíthetsz belőle

retek isteni pesto
Vannak, akik már az üzletből sem hozzák el a retek levelét, lecsavarják, kidobják. Pedig, ha tudnák, milyen finomságok készíthetők belőle!

Tavasszal gyönyörű zsenge a retek és a levele is - utóbbi később már szúrós és szőrös lesz. Ameddig ehető, készíts belőle pestót, tíz perc alatt kész, és mindenki imádni fogja! Az alapreceptet megboloníthatod bazsalikommal vagy újhagymával is, kínálhatod parmezánnal és pirított magvakkal. Ha unod a pestót, krémlevest is csinálhatsz belőle vagy zöld turmixot - írja a Ripost

Reteklevél pesto
Forrás: Ripost

Reteklevél pesto

Hozzávalók:

  • 1 csomag zsenge vajretek levele
  • 2-3 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2-3 fej vajretek

Így készítsd el:

1. Tisztítsd meg a zöldségeket, és a reteklevelet alaposan mosd meg meleg vízzel. 
2. Tedd az összetevőket turmix- vagy aprítógépbe, és alaposan keverd össze.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.