A világ legidősebb családja elárulta a hosszú élet titkát: nem mindegy, mi kerül az asztalra

családi ebéd, egészséges ebéd, családi vacsora, ebédelés, vacsorázás
Shutterstock - SeventyFour
egészség olasz leves bab
Ha hosszú és egészséges életet szeretnénk élni nincs más dolgunk, mint követni az egyik legidősebb olasz család trükkjét: az ételben rejlik a titok nyitja.

Mindannyian szeretnénk hosszú és boldog életet élni, ehhez pedig az étkezésünkre kellene odafigyelnünk - ezt bizonyítja legalábbis a világ legidősebb családjának története. Az olaszországi Melis família tagjai mind hosszú ideig éltek, a legidősebb testvér 109 évesen hunyt el. A titkuk pedig az, hogy mindig ugyanazt az ebédet fogyasztották. Persze nemcsak az ismétlődés a lényeg, ennél sokkal fontosabb az, hogy mi is került pontosan a tányérra: minestrone leves, de nem akármilyen.

Fontos, hogy három babfajta is került az ételbe, amely az egészség kulcsa: csicseriborsó, pinto és fehérbab. Persze ezeken kívül a kertben megtalálható szezonális zöldségek is gazdagítják az egészséges és tápláló levest, amit a Melis família egy szelet kovászos kenyérrel együtt evett meg, mellé pedig egy kis pohár vörös bort is elkortyolgattak. 

"Azok az emberek, akik a leghosszabb, legegészségesebb életet élik, általában napi fél csésze vagy egy csésze babot esznek. A kutatások szerint heti 30 egyedi növényi étel fogyasztása javíthatja a bélrendszer sokféleségét, ami az egészséges bélrendszer egyik markere. A bélrendszered szabályozza az olyan egészségügyi funkciókat, mint a vérnyomás és a koleszterinszint, a gyulladás, a hangulat, a testsúly és a tápanyagok felszívódása, így nagyobb valószínűséggel élsz hosszabb és egészségesebb életet, ha egészséges a bélrendszered" - mondta Samanatha Cassetty dietetikus.

minestrone leves
Sokféle zöldség kerülhet a minestrone levesbe
Forrás: Shutterstock

Minestrone leves

Ez az étel tulajdonképpen az olaszok zöldséglevese, aminek beltartalma változhat attól függően, milyen zöldségek vannak épp kéznél. A Melis család által készített változat különlegességét az adja, hogy háromféle babot is belefőztek, ezt a lépést nem érdemes kihagyni, ha szeretnénk hosszú és egészséges életet élni, de a többi hozzávalót nyugodtan alakíthatjuk az ízlésünk szerint. Kerülhet bele káposzta, sárgarépa, burgonya, cukkini, hagyma és paradicsom is. Természetesen a zöldfűszerek is elengedhetetlenek, valamint érdemes tálalás előtt reszelni rá egy kis parmezánt. 


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.