Kamilla királyné komoly döntést hozott: a jövőben nem vásárol többet valódi szőrmét

kamilla királyné
Shutterstock/Copyright (c) 2019 ComposedPix/Shutterstock. No use without permission. - ComposedPix
állatvédelem Kamilla királyné műszőrme
A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) nevű állatjogi szervezet a minap levelet kapott a Buckhingam-palotától, amelyben az állt, hogy Kamilla királyné a jövőben nem fog több valódi szőrmét vásárolni.

Komoly döntésre szánta el magát Kamilla királyné

A PETA nagy örömmel fogadta Kamilla királyné döntését, miszerint a jövőben nem fog több szőrmeárut vásárolni. 

Royal visit to the Badminton Horse Trials
Kamilla királyné komoly döntést hozott: a jövőben nem vásárol többet valódi szőrmét   Forrás: PA

 

Helyes és helyénvaló, hogy a brit monarchia a brit értékeket tükrözve elismeri, hogy a szőrmének nincs helye a társadalmunkban

– nyilatkozta Ingrid Newkirk, a PETA elnöke, aki hozzátette, „egy pohár finom borral koccintanak is majd az egészségére”.

 

Wendy Higgins, a Humane Society International (Nemzetközi Humán Társaság) szervezet munkatársa szintén örömmel fogadta a királyné döntését, úgy véli, hogy a műszőrmére való átállásával tükrözi a brit közvélemény erkölcsét és hangulatát.

Nem mindenki ért egyet

Mark Oaten, az International Fur Federation (Nemzetközi Szőrmeszövetség) vezérigazgatója visszautasította a valódi szőrmével kapcsolatos kritikákat.

Mindenkinek joga van eldönteni, mit visel. Sokan továbbra is vásárolnak szőrmét, mivel szívesebben viselnek olyasmit, ami természetes és fenntartható, ellentétben a műanyag alapú hamis szőrmével. Reméljük, hogy a királyi család figyelembe veszi a környezetvédelmet, amikor arról döntenek, mit viselnek. De a választás szabadsága a legfontosabb.

 - nyilatkozta. 

Egyébként nem Kamilla az egyetlen, aki úgy döntött, nem vásárol többé valódi szőrmét, 2019-ben Erzsébet királynő is jelezte, hogy a továbbiakban nem kíván ilyen termékeket vásárolni.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.