Hal-és Vadvédelmi Szolgálat szörfdeszka vidra tengerbiológus Santa Cruz
Aki az elmúlt időszakban szörfözni ment a kaliforniai Santa Cruz környékére, lehetséges, hogy találkozott egy bajszos-szőrös kis ragadozóval, nevezetesen egy vidrával. Az Otter 841, azaz 841-es tengeri vidra arról vált híressé, hogy szörfdeszkákat lopkod.

Az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálatának tengerbiológusai a tűzoltókkal a hónap közepén úgy döntöttek, elfogják az ötéves vidrát, és megfigyelik atipikus viselkedését. A kis állat ugyanis hajlamos akár harcba is szállni egy-egy szörfdeszkáért, hogy kényelmesen napozhasson, de ezen kívül el is lopja és meg is rongálja a sportszereket. Úgy vélik, a vidra agresszív viselkedése veszélyt jelenthet a fürdőzőkre nézve.

Mark Woodward helyi fotós elmondta, még csak hasonlót se láttak soha, és arról is beszélt, hogy a ragadozó konkrétan lovagol a hullámok hátán a deszkával - írja a Travelo.

A vidra - azóta is szabadon garázdálkodik - egyébként mára a szörfősök kedvencévé vált, az interneten is imádják, viccek és mémek tárgyává vált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.