bölcsesség Müller Péter szeretet szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 351. rész.

Ez a szívek titkos összekötöttsége. Hiába van saját szíved, hiába ver csak neked, ha szeretsz valakit, az ő szívét is érzed, veszed az adását, s ha bajba kerül, azt érzed te is, hogy „Jaj!" Az a mulatságos, pufók kis angyalka, Ámor, a szerelem angyala, amikor a nyilával belelő a piros szívedbe, ezt szimbolizálja. Megsebzett.

Alig van ember, aki ne érezte volna, hogy a szívébe valami tényleg belenyilall, ha bajban van, akit szeret Forrás: Shutterstock

A szerelem bekötötte a saját szívedbe a másik szívét, és most már az ő adását is veszed: állandóan rá gondolsz, s hiába van melletted, még mindig egy kicsit távol van: azt szeretnéd, hogy egymásban legyetek. Hogy kettőtöknek egy szíve legyen.

Érdekes, hogy ez főleg a szerelemnél van így. A szeretetnél ritkábban. Amikor egy bölcs görög filozófust megkérdeztek, mi a különbség a szeretet és a szerelem között, azt mondta, csak annyi, hogy a szerelem azt jelenti, hogy nagyon, nagyon, nagyon szeretni. Néha halálosan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.