Ismerd meg Nettát, az Eurovízió idei győztesét

2018.05.13. 13:37

Mint arról korábban már beszámoltunk, az izraeli Netta Barzilai Toy című dalával nyerte a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivált. A 25 éves énekesnő hazájában nagy népszerűségnek örvend, és most úgy tűnik, az egész kontinenst sikerült lenyűgöznie.

Netta 1993-ban látta meg a napvilágot, élete első négy évét családjával Nigériában töltötte, utána tértek haza Izraelbe. Mindig is énekesnő szeretett volna lenni, hogy álmát megvalósítsa, hamar dolgozni kezdett, volt felszolgáló és óvónő is.

Tavaly elindult az izraeli tehetségkutatóban, a The Next Starban, amit meg is nyert, így ő kapta a jogot arra, hogy hazáját képviselje az Eurovízión.

Toy című dalát, amit Doron Medalie és Stav Beger dalszerzők írtak, megjelenése óta favoritnak tekintették a fogadóirodák, áprilisban már 12 ezren látták a hozzá készült videót. Azoknak a férfiaknak üzen vele, akik egyfajta játékszerként tekintenek a nőkre, a benne szereplő csirke is egy hatalmával visszaélő férfit szimbolizál.

Izrael 20 év után tudott újra győzni a dalfesztiválon. 1998-ban Dana International Diva című dala szerezte meg az első helyet, amelyből később hatalmas világsláger lett.

Netta BarzilaiIzraelEurovíziós DalfesztiválEurovízió 2018