2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

A megtépázott királyi család egységét bizonyítaná Károly: nagyon eltökélt

III. Károly király
Shutterstock/Frederic Legrand -
szereplés királyi család katalin hercegné Károly király egység
Károly király eltökélten szeretné bizonyítani, hogy a jelenlegi viharos időszak ellenére a családjuk és a monarchia is stabil: meg akarja nyugtatni a nyilvánosságot.

Károly király, aki szintén rákbetegséggel küzd, állítólag elszántan szeretné megmutatni a nyilvánosságnak, hogy a monarchia még mindig stabil. Egy királyi forrás szerint hamarosan a családi egységről biztosítja majd az embereket, és szeretné megnyugtatni a közvéleményt egy nyilvános szereplésen: 

a Buckingham-palota megerősítette, hogy a király, ha egészsége engedi, jövő vasárnap részt vesz a windsori Szent György-kápolnában tartandó húsvéti istentiszteleten.

A király visszalépett a feladatoktól, miután a prosztatamegnagyobbodása miatt végzett kezelést követően rákot diagnosztizáltak nála. Az éves húsvétvasárnapi istentiszteletet azonban mindenképpen megtartják, bár Vilmos herceg valószínűleg nem jelenik majd meg, mivel Katalin hercegnével és gyermekeivel tölti idejét norfolki otthonukban.

King Charles III Attends Sunday Church
Károly király nyilvános szereplésre készül.
Forrás: Getty Images

Mindenki előtt ismeretes, hogy a királyi család példátlanul nehéz időszakon megy keresztül, hiszen Károly királynál és a walesi hercegnénél is rákot diagnosztizáltak. Katalin sokkoló bejelentésére péntek este került sor egy kétperces videóban, amelyben elmondta, hogy megelőző kemoterápián vesz részt, miután az orvosok egy januári hasi beavatkozás során rákot találtak nála.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Katalin mikor tér vissza a nyilvános feladatokhoz, bár valószínűleg csak hónapok múlva. A hírek szerint őfelsége hatalmas támasza a hercegnének ebben az időszakban, 

a Buckingham-palota szóvivője elmondta, Károly "nagyon büszke Katalinra", és "a legszorosabb kapcsolatot tartotta szeretett menyével az elmúlt hetekben". Egy királyi forrás a Mirrornak a következőket nyilatkozta: "A király attól a pillanattól kezdve, hogy januárban kórházba került, és a jelenlegi rákos kezelése alatt is folyamatosan tartotta a kapcsolatot a walesi hercegnével." A király emellett azonban fontosnak tartja, hogy megmutassa, a monarchia még most is erős.

"Teljesen eltökélt abban, hogy megmutassa a családi egységet, és megnyugtassa a nyilvánosságot és a világot, hogy a jelenlegi viharos időszak ellenére a monarchia stabil"

 - írja az Express.

Belefogyott a Katalin és az édesapja iránti aggódásba Vilmos herceg

Rebecca English királyi szakértő egy sheffieldi, a hajléktalanság visszaszorítását célzó jótékonysági eseményen figyelt fel arra, hogy Vilmos herceg nagyon rossz bőrben van és úgy fest, mint akinek az egész világ terhe nyomja a vállát

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.