Kerekes József az apaságról: "Próbálok nyomot hagyni a gyerekeim lelkében"

Kerekes József
Hirling Bálint - Hirling Bálint
gyereknevelés kerekes józsef házasság apaság
Kerekes József igyekszik úgy szeretni a gyerekeit, hogy azok majd jól boldoguljanak az életben. Kiváló a kapcsolatuk, ami azért is fontos a színművésznek, mert ő apa nélkül nőtt fel.

Kerekes József színművészt mindenki ismeri, hiszen amellett, hogy a színpadon gyakran találkozhatnak vele a nézők, számos híres sztárt szinkronizált, például Jim Carrey-t, de az ő hangján szólalt meg A Gyűrűk Ura Csavardi Samuja is. A 61 éves színésznek négy gyereke van és nagyon imádja a családját. 

"Szerencsém van a családommal. A második házasságom tizenöt éve tart, de a kapcsolatunk huszadik évfordulóját az idén ünnepeljük Petrával. Jól működünk együtt, nevelgetjük a két kicsi gyerekünket: az egyik tizenhárom, a másik tízéves. Az általánost gyűrjük, s 

bevallom, néha fura, mikor a korosztályos barátaim az unokáikról és a nyugdíjról mesélnek. De természetesen semmire nem cserélném el ezt az élményt"

 - árulta el a színész, akinek két nagyobbik gyereke már nem igényel annyi törődést. "Az idősebbekkel, a huszonhét és a huszonhárom évessel is kiváló a kapcsolat, de ők már egyetemisták, más érdekli őket, más életszakaszban vannak" - mondta Kerekes József, aki korán elvesztette édesapját.

"Én apa nélkül nőttem fel. Édesapám sajnos nagyon korán elhunyt, ezért folyamatos törlesztési kényszerem van az apai érzelmek, törődés tekintetében. A gyerekeimmel mindig nagyon megértő, segítőkész és szeretetteljes vagyok. Velem akármit meg lehet beszélni, nincs tabu, bármire válaszolok. Ha valami nem okés, azt is átbeszélem velük, hogy miért gondolom másként. 

Próbálok nyomot hagyni a gyerekeim lelkében, igyekszem őket úgy szeretni, hogy jól boldoguljanak majd az életben." 

Elárulta, feleségével megfogta az Isten lábát, de mindketten tesznek azért, hogy a házasságuk jól működjön. Természetesen náluk sem idilli minden nap. "Ez a húsz év természetesen nem arról szólt, hogy minden körülményben icipici édes galambomnak hívjuk egymást. Tessék megnyugodni, néha nálunk is vannak nagy veszekedések. Olyankor tudok ordibálni, sokszor még magam is meglepődöm. Kérdezzék csak meg a rokonságot vagy a szomszédokat" - mondta a színművész a Ripostnak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.