Osama bin Laden végezni akart Harry herceggel

"Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas " -
nyomkövetés gyilkosság CIA Osama bin Laden Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vérfagyasztó derültek ki: Osama bin Laden ki akarta végezni Harry herceget.

Mint utólag kiderült, Osama bin Laden Harry herceg kivégzését tervezte. Az Al-Kaida terrorszervezet elhunyt alapítója, a britek katonai terveiről szóló cikkeket őrzött az otthoni számítógépén, Pakisztánban.

Osama bin Laden végezni akart Harry herceggel Forrás: AFP

Ezek közül feltűnően sok leírásban volt szó Harry hercegről. Szakértők úgy vélik, hogy ezeket azért mentették el annak idején, hogy később csapdát állíthassanak a hercegnek, és eltüntethessék őt a föld színéről.

"Kétségtelen, hogy az Al-Kaidának terve volt Harry herceggel. Biztosan végezni akartak vele" - mondta Bill Roggio, a terrorizmus egyik szakértő elemzője. A még nem ellenőrzött fájlokat visszatartják, illetve azokat is, amelyek sérültek, üresnek tűnnek vagy titkos tartalmat rejtenek, nehogy veszélyt jelentsenek nemzetbiztonsági szempontból.

Amikor a számítógépet lefoglalták, többek között mesefilmeket, házi videókat és fényképeket is találtak a gépen, amelyek bin Laden családi életéről szóltak - írta meg a DailyMail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.