Programajánló: március végétől április elejéig

Forrás: ujszinhaz.hu -
újszínház2019 palinkafeszt2019 március április program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt a tavasz, használd ki a jó időt, és töltsd a hétvégét a szabadban. Azért az estékről sem feledkezünk meg, csak válassz kedvedre a jobbnál jobb programlehetőségek közül. 

Tersánszky Józsi Jenő: A kegyelmesasszony portréja

Cherchez la Femme! – vagyis: Keresd a nőt! Sőt nem is egyet! A pergő események egyik bonyolítója Olga, a képkereskedő lánya, a másik pedig a kétes múltú, számító Lola. Hogy mi a közös kettőjük érdeklődésében? Természetesen a férfi: a rendkívül tehetséges, de elszegényedett festő.

Időpont: 2019. márciustól folyamatosan
Helyszín: Budapest, Újszínház

Jelenet az Újszínház A kegyelmesasszony portréja című előadásából Forrás: ujszinhaz.hu

Gardenexpo 2019

Magyarország egyetlen kerti életmód kiállításaként a szervezők a kertek szerelmeseinek segítenek megtalálni a tökéletes megoldásokat, melyekkel valóságos édenkertet varázsolhat mindenki a saját otthonába. Felnőtt belépőjegy a helyszínen: 3000 forint.

Időpont: 2019. március 22-24.
Helyszín: Budapest, Sportaréna

Gardenexpo, Budapest Forrás: gardenexpo.hu

Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban

Csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik kora tavasszal ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba, és megfigyelik az egyedi látványosságot nyújtó hóvirágok nyílását és a káprázatos hóvirágmezőt.

Időpont: 2019. március 24-éig
Helyszín: Alcsút, Arborétum

Virágzik a hóvirág az Alcsúti Arborétumban Forrás: Facebook/Alcsúti Arborétum

Hercegi Mandulás Napok

A Hercegi Mandulás Napok elnevezésű programsorozat Vonyarcvashegy azon kultúrtörténeti értékének kíván emléket állítani, hogy a település egykoron a keszthelyi Festetics-család birtoka volt, és a mostani nagyközség nyugati területén helyezkedett el a család manduláskertje. Ennek emlékét őrzi a Mandulás utca is.

Időpont: 2019. április 4-5.
Helyszín: Vonyarcvashegy, több helyszínen

Idén már a XII. alkalommal rendezik meg a Hercegi Mandulás Napokat Vonyarcvashegyen Forrás: Facebook/TourinformIroda Vonyarcvashegy

Gyulai Pálinkafesztivál

A Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, évről évre több tízezer látogatót vonz a Gyulai Pálinkafesztivál. A rendezvény három napja alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. Ez az ital a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő párlatok nélkül. A fesztivál kísérőrendezvényeként meghirdetik a „Brillante – 2019 Hungarian Spirits Award"-ot, amelyre kereskedelmi főzdék pálinkáit, valamint bérfőzetők és magánfőzők párlatait várják határon innét és túlról. Mind a látogatók, mind a szakma képviselői egy olyan rendezvényen tudnak részt venni, ahol a magyar pálinkákat méltón képviselik. A főszereplő pálinka mellett a színpadon a magyar könnyűzenei élet jeles képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők.

Időpont: 2019. április 12-14.
Helyszín: Gyula, Várkert

Április 12. és 14. között a pálinka lesz a főszereplő Gyulán Forrás: Shutterstock

Nagy húsvéti tojáskeresés

Keress tojást, készítsd el a saját tavaszi asztaldíszedet, vagy vidd haza az értékes nyeremények egyikét az idei első Spájzon! A korábbi évekhez hasonlóan húsvéti tematikával, színes programokkal, játszóházzal és sok-sok érdekes és izgalmas kiegészítő programmal várják a látogatókat 9 és 14 óra között. Idén is lesz Nagy Húsvéti Tojáskeresés, újdonságként lakásdekorworkshopon vehetnek részt az Erzsébet Nagy Szálloda Deák-termében azok, akik előzetesen regisztrálnak, a résztvevők tavaszi asztaldíszt készíthetnek Nagyné Müller Katalin segédletével a közel 1,5 órás foglalkozáson.

Időpont: 2019. április 13.
Helyszín: Paks, Erzsébet Nagy Szálloda előtt található Szent István-tér

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.