Voltak, akik repülőn ülve élték át a kegyetlen dubaji ítéletidőt - megdöbbentő képsorok a szuperviharról

dubai, esőzések
Shutterstock - Naufal MQ
esőzés vihar Dubaj
Soha nem látott esőzés bénította meg az Arab Emírségeket a napokban, emberek százai éjszakáztak a repülőtéren. De rosszabbul jártak azok, akiknek a gépe viharba került.

Dubajban fél nap alatt több csapadék esett, mint amennyit általában egy teljes évben regisztrálnak. A soha nem látott mértékű esőzés sokkolta az Egyesült Arab Emírségeket, a szupervihar hatalmas károkat és legalább 21 ember halálát okozta. 

Ahogy korábban megírtuk, az apokaliptikus időjárás miatt lezárták az utakat és a repülőteret, de így is voltak gépek, amelyek a viharban repültek. Az ítéletidőben őrült módon rázkódtak a gépek, több videó is arról, hogy milyen turbulenciát kellett átélniük az utasoknak.

A reptéri kifutó teljesen víz alá került, amiről szintén megdöbbentő képsorok láttak napvilágot. A légiközlekedés azóta sem zökkenőmetes az Emírségekben. A Dubaji Nemzetközi Repülőtér azt is tanácsolta az embereknek, hogy „ne jöjjenek a repülőtérre, hacsak nem feltétlenül szükséges”. 

Miután a légiforgalom leállt, az egyik reptéren rekedt utas arról számolt be a CNN-nek, hogy több száz emberrel együtt töltötte az éjszakát a terminálban. Kedden késő este érkezett Hongkongból, és nem volt lehetősége elhagyni a repteret. „Szó szerint nem lehetett sehová menni, mert víz alatt voltak az utak.” 

Sokan a klímaváltozást okozzák a hatalmas vihar kialakulásáért, mindamellett, hogy az Emírségekben nincs kiépítve megfelelő vízelvezetés sem, amely megvédhetné a városokat a jelenlegihez hasonló esőzések esetén.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.