Különleges utazásra hívja a közönséget a Budapesti Operettszínház

Budapesti Operettszínház
Budapesti Operettszínház -
Requiem húsvét Budapesti Operettszínház
2024. március 29-én, nagypénteken 19 órától újra hallható Andrew Lloyd Webber Requiem című lélekemelő miséje a teátrum Emberfia című húsvéti koncertjén.

A világhírű musicalszerző édesapja emlékére írt műve nem először szólal meg az Operettszínház művészeinek tolmácsolásában. 

A színház 2021. évi adventi hangversenyén megtisztelték a társulatot a történelmi egyházak képviselői, köztük Horváth Zoltán protonotárius kanonok esperes. A Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templom plébánosa akkor elmondta: régóta dédelgetett álma, hogy templomi, liturgikus környezetben, a szentmise részeként minél többen hallhassák az évtizedek óta töretlen sikernek örvendő darabot. Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, a Budapesti Operettszínház főigazgatója – aki korábban maga is énekelte a Requiem tenorszólóját – nyitott volt a felvetésre, így magyarországi templomi környezetben először 2022. november 2-án, halottak napján, majd november 4-én, az Operettszínházban egy megindító musicalgálával együtt csendült fel a Requiem. 

Budapesti Operettszínház
Forrás: Budapesti Operettszínház

A nagy sikerre való tekintettel a színház a 2023-as év húsvéti ünnepkörének idején újra műsorra tűzte a felemelő kompozíciót, így szinte már hagyománnyá vált, hogy ilyenkor a társulat tagjai a közönséggel együtt emlékeznek Jézus kereszthalálára.

Az intézmény főigazgatója a zajos, pezsgős premierek után a világhírű musicalszerzőhöz fordult, hogy méltán népszerű művével és a színház sztárénekeseivel együtt különleges utazásra hívja a közönséget. A teátrum vezetése már korábban is hitet tett zenekara, énekkara és balettkara mint önálló, szuverén művészi értéket képviselő együttesei mellett. Éppen ezért, bár első hallásra talán különösnek tűnhetett, a fentiek alapján talán mégsem az, hogy éppen az Operettszínházban volt hallható és látható Webber ikonikus műve.

- írta a kritika az előadásról. 

A 2024. március 29-én, nagypénteken 19 órától kezdődő koncert első részében elhangzik Andrew Lloyd Webber Requiemje Fischl Mónika, Ninh Duc Hoang Long és a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola növendékei: Csapó Zsombor és Kovács-Gombos Domonkos, valamint a Budapesti Operettszínház Zenekara és Énekkara előadásában. Az est második felében húsvéti musicalgálával várja a közönséget Bordás Barbara, Füredi Nikolett, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes és Serbán Attila, akik többek között olyan népszerű musicalekből és rockoperákból énekelnek részleteket, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, az István, a király és A nyomorultak. Felcsendül mások mellett a Getshemane, Mária Magdolna dala, Esmeralda imája és Jean Valjean imája is.

Budapesti Operettszínház
Forrás: Budapesti Operettszínház/Mahunka Balazs

A Budapesti Operettszínház Zenekarát és Énekkarát Pfeiffer Gyula főzeneigazgató vezényli, az énekkar karigazgatója Szabó Mónika, a koncertet Bori Tamás rendezi.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.