Dekorációk a húsvéti asztalra: teríts tökéletesen az ünnepre

húsvéti asztaldekorok
Shutterstock/Copyright (c) 2019 New Africa/Shutterstock. No use without permission. - New Africa
húsvét húsvéti dekoráció terítés
A húsvéti dekorációk mellett nem feledkezhetünk meg az ünnepi asztal díszítéséről sem. Ehhez gyűjtöttünk néhány ötletes megoldást.

A húsvét nem csupán egy ünnep, hanem egy különleges alkalom is, amikor az egész család összejön, hogy megünnepelje az újjászületés és a tavasz eljövetelét. Az asztal terítése, ahogy minden ünnepen, húsvétkor is különösen fontos. A legfinomabb étel is még ízletesebbé válik egy szépen dekorált asztalon tálalva. Ezekhez gyűjtöttünk néhány inspirációt.

Húsvéti tojások

Tökéletes és kézenfekvő megoldás lehet a korábban megfestett húsvéti tojások használata az ünnepi asztalon. Akár tányér mellé vagy tányérra tesszük, máris feldobja a terítékünket. Készíthetünk belőle húsvéti kosárkát is, de összeragasztva tojáskoszorúként is dekorálhatunk vele. Tojásfát is készítünk, ez tökéletes ünnepi hangulatot kölcsönözhetünk a húsvéti asztalnak.

húsvéti tojások
Forrás: Shutterstock


Tavaszi virágok és zöld növények

Használjunk friss tavaszi virágokat, például tulipánokat, nárciszokat vagy ibolyákat, hogy az asztal friss és üde legyen. Ezenkívül apró zöld növények, mint a moha vagy a zsálya is frissességet hoznak. Elhelyzethetjük a kiválasztott virágokat egyszerűen vázában, de használhatjuk a virágfejeket szártíva, a tányérra helyezve, úszógyertyák mellé, átlátszó tálakban.

húsvéti asztal virágokkal
Forrás: Shutterstock


Hagyományos motívumok és minták

A húsvétot hagyományos motívumokkal és mintákkal díszíthetjük fel, mint például nyuszik, bárányok, virágok vagy hímes tojások. Textíliákban, dekorációs elemekben vagy akár az étkészletben is megjelenhetnek ezek a motívumok, így egységes és hangulatos lesz az asztal megjelenése. Alkalmazhatunk porcelán dekorációkat, de magunk is hajtogathatunk kartonból, szalvétából dekorációt, amivel díszíthetjük az asztalra elhelyezett poharat, tányért vagy evőeszközöket.

Húsvéti asztaldekor hagyományos motívumokkal
Forrás: Shutterstock


Textil szalvéták, asztalterítők

Tavasszal bátran használhatjuk a színeket, a levendula, a menta, a napsárga vagy akár egyéb pasztell színek is tökéletes harmóniát kölcsönözhetnek terítékünknek. Válasszunk egységes színű tertíőt és textil szalvétákat, ahhoz pedig árnyalatban passzoló dekorációs elemeket. Fehérrel, natúr színekkel bátran operálhatunk egy frissebb, hangsúlyosabb árnyalat mellett. A textíliákat a hagyományos elhelyezés mellett gyűrhetjük, hajtogathatjuk, dekorálhatjuk növényekkel, szalagokkal, színes virágokkal. Ehhez összeállítottunk egy kis galériát is, ami segíthet a választásban.

asztaledkor
1 / 3
húsvéti asztal
1 / 3
húsvéti asztal
1 / 3
asztaledkor
1 / 3
húsvéti asztal
1 / 3
húsvéti asztal
1 / 3
asztaledkor
1 / 3
húsvéti asztal
1 / 3
húsvéti asztal
1 / 3

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.