Időjárás: hétvégén jön a hőség, igazi strandidő lesz

Forrás: Getty Images -
hétvége hőség strandidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, végre hétvégén is élvezhetjük a nyári időt. 

Péntek

A többórás napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és eleinte a Dunántúlon, majd egy rövidebb szünet után az északi, északkeleti tájakon alakul ki zápor, zivatar. Este északkeleten heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesőkkel. A délkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 25 és 30 fok közötti igazi nyári meleg lesz.

Szombat

Sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Frissítő zivatar, vagy zápor csak estétől elszórtan alakul ki. 27 és 32 fok közötti kánikula várható. A déli, délkeleti szél élénk lesz.

Strandidő jöhet a hétvégén Forrás: Getty Images

Vasárnap

Marad a sok napsütés, de gyakrabban növekszik meg a gomolyfelhőzet. Elszórtan zápor, zivatar előfordulhat, ismét nagyobb eséllyel délutántól, estétől. 30-31°C körüli hőség valószínű.

Hétfő

Egy gyenge hidegfront okoz átmeneti felhősödést, északon záporokat, zivatarokat és szélerősödést. Csak néhány fokkal eshet vissza a hőmérséklet.

Kedd

Változóan felhős, kellemes nyári nap ígérkezik, egy-egy záporral. Mérséklődik a szél. A hőmérséklet 27 fok körül alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.