Az orvosok elárulták, hogy miért kellene otthon is cipőt viselni

fehér sportcipő, divat, cipő, farmer
Shutterstock/Copyright (c) 2019 New Africa/Shutterstock. No use without permission. - New Africa
lábproblémák gyulladás talp cipő
Manapság egyre többen fordulnak orvoshoz lábfájdalom, gyulladás miatt, ennek elkerüléséhez egyetlen dologra van szükség: arra, hogy az otthonunkban is kényelmes lábbelit viseljünk.

Dr. Jackie Sutera lábspecialista szerint az emberek általában nem veszik észre, mennyi időt sétálnak mezítláb a kemény padlón, miközben otthon vannak. Ez azonban nem tesz jót a talpnak, ezt bizonyítja az is, hogy az elmúlt néhány évben jelentősen nőtt a lábfájdalommal, gyulladással kezelt páciensek száma. Ennek megelőzésére nagyon egyszerű a megoldás a szakértő szerint: otthon is lábbelit kell viselnünk.

cipő
Forrás: Shutterstock

Mivel a kemény padló nem nyújt semmilyen támasztást vagy ütéselnyelést, járás közben az ütés a láb zsírpárnáját éri – a lábfej és a sarok alatti vékony zsírréteget. A hetekig, hónapokig tartó ismétlődő nyomás a lábon gyulladást okozhat, és végső soron nagyobb problémákhoz vezethet, mint például a talpi fasciitis vagy az Achilles-ín gyulladása - írja a New York Post.

Ám nem a keményfa padló a problémák egyetlen okozója. Mezítláb sétálva több esély van arra, hogy megbotoljunk dolgokban, és a cipő viselése egyébként is nagyobb stabilitást biztosít, mintha mezítláb vagy zokniban járnánk.

Azok az emberek, akik álló íróasztalt használnak, vagy csak állnak egész nap munka közben, túlterhelhetik a lábukat, nekik a szakértő azt tanácsolja, hogy viseljenek otthon tornacipőt.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.