15 kilós tumort távolítottak el egy 2 éves kisfiú testéből

műtét kisfiú Mexikó tumor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mexikói orvosok sikeresen eltávolítottak egy közel 15 kilogrammos tumort a mindössze kétéves Jesus Rodriguez testéből a mexikóvárosi La Raza Egészségügyi Központban.

A tumor a kisfiú jobb oldalán helyezkedett el, a hónaljától egészen a csípőjéig ért, és többet nyomott, mint a gyerek teljes testsúlya. A kis Jesus Rodriguezt az észak-mexikói Durango államból szállították a mexikóvárosi kórházba, aki már eleve egy meglehetősen nagyméretű, ám jóindulatú daganattal az oldalán született. Azonban a tumor időközben olyan hatalmasra nőtt, hogy kétéves korára már a kisfiú hónaljától egészen a csípőjéig ért, szinte a teljes jobboldalát lefedve, így a műtét elkerülhetetlenné vált.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Dr. Gustavo Hernandez elmondása szerint az eltávolított óriásdaganat, mely szinte a gyerek teljes jobb oldalát lefedte, jócskán meghaladta a kisfiú saját testsúlyát, aki mindössze 12 kilogrammot nyomott a műtét után.

A több mint 10 óráig tartó rendkívül komplikált operációra június 26-án került sor a mexikóvárosi La Raza Kórházban, mondta dr. Hernandez, a kórház gyerekosztályának igazgatója.

A kétéves Jesus jelenleg még lábadozik a kimerítő műtétet követően, de állapota stabil és egyre jobban érzi magát. Az operációt végző orvosok megjegyezték, hogy ez volt az első alkalom Mexikóban, mikor a páciens szervezetéből a saját testsúlyánál nehezebb daganatot távolítottak el műtéti úton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.