Kilépett a mérgező párkapcsolatából, és 30 kilót fogyott

Forrás: Justine Traver -
fogyás párkapcsolat egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mérgező párkapcsolatából menekült az evésbe Justine Traver. Amikor végül kilépett ebből a kapcsolatból, és sikerült találnia egy motiváló közeget, megváltozott az élete. Saját bevallása szerint ráadásul nem is a fogyás volt mindebben a legjobb. Ismerd meg Justine történetét!

"Gyerekként és tinédzserként nem voltam túlsúlyos. Tény, hogy nem figyeltem oda különösebben arra, hogy egészségesen egyek, ettem, amit megkívántam. Kicsit később, a főiskola alatt azonban ez kezdett meglátszani a testemen. Kissé kikerekedtek a vonalaim, de még mindig nem annyira, hogy különösebben zavarjon.

Justin Traver egy mérgező kapcsolat miatt hízott el Forrás: Justine Traver

Egy évvel a főiskola után New Yorkba költöztem egy sráccal, akivel akkoriban randiztam. Ekkor kezdődtek igazán a problémák. A kapcsolatunk ugyanis egyre mérgezőbbé vált, én pedig az evésbe menekültem. Nagyon hamar felszaladtak rám a kilók, és nem is ez volt a legrosszabb, hanem a következmények. Folyamatosan fáradt voltam, fájt a hátam, nehezebben mozogtam, gyakran ideges és depressziós voltam. Végül olyan mély gödörben éreztem magam, hogy mindent sötétnek és kilátástalannak láttam.

2015-ben, amikor már közel 90 kiló voltam, egy félelmetes dühkitörés után végül elhagytam a barátomat. Egy barátnőmhöz költöztem, aki nagyon szeretett főzni, Kifejezetten egészséges és tápláló fogásokat készített, így különösebb erőfeszítés nélkül elkezdtem fogyni. Amikor azonban új lakásba költöztem, újra felvettem az egészségtelen szokásaimat, és sajnos az új barátom is követte a példámat.

A párjával közösen határozták el, hogy változtatnak az életükön Forrás: Justine Traver

2017 áprilisában az unokatestvérem esküvőjére voltunk hivatalosak. Amikor visszanéztük az ott készült fotókat, teljesen lesokkolódtunk: szembesültünk vele, hogy mennyire elhíztunk. Végül közösen elhatároztuk, hogy változtatunk ezen a helyzeten. Megállapodtunk, hogy egészségesebben fogunk étkezni, és a mozgást is bevezetjük a mindennapokba. Nagyon sokat jelentett, hogy tudtuk egymást támogatni, és közös erővel harcoltunk a célunkért. Drasztikus diéta helyett hosszú távon is tartható reformokat vezettünk be. Elhagytuk a cukrokat, felfedeztük a jófajta szénhidrátokat, és megismerkedtünk a zöldségek rendkívül széles tárházával.

Drasztikus diéta helyett hosszú távon is tartható reformokat vezetett be Forrás: Justine Traver

2017 júniusában, amikor már 5 kilót sikerült fogynom, beléptem egy edzőterembe, és heti három alkalommal jártam csoportos edzésekre. Nem válogattam, mindenféle órát kipróbáltam. Három hónap alatt 12 kilót sikerült leadnom. 2017 novemberében, amikor már 23 kiló mínusznál tartottam, a csoportos órákon túl súlyzós edzéseket is végeztem, amivel további 7 kilót adtam le. Az egészséges táplálkozásról is egyre többet tanultam, és ugyan voltak nehezebb hetek, amikor a mérleg sem mutatott fogyást, mégsem veszítettem el a motivációmat az edzőtermi társaim és a párom támogatása miatt.

Heti három alkalommal járt csoportos edzésekre, ezenkívül súlyzós edzéseket is végzett Forrás: Justine Traver

A mai napig 32 kilót fogytam, jelenleg 57 kiló vagyok, de nem is ez a legjobb. Egészséges testben ébredni nap mint nap a legnagyobb ajándék a világon. Aki most vág bele az életmódváltásba, csak azt tudom mondani, hogy ez egy rendkívül hosszú út, és nem mindig könnyű, de a legjobb, amit csak tehetsz önmagaddal."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.