3 cukormentes édesség, amit az áprilisi kihívás alatt is fogyaszthatsz

Forrás: Dreamstime -
kihíváséve2016 cukormentes kihívás édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az áprilisi kihívást sokan különösen nehéznek ítéltétek. Nem is csoda: egy-egy finom falat édességet, ha nem is többet, mindennap szívesen fogyaszt az ember. Erről nem is kell teljesen lemondani áprilisban sem, ugyanis vannak olyan egészséges finomságok, amelyekben semmi hozzáadott cukor nincs.

Chiapuding

A chiapuding a világ legegyszerűbb egészséges édessége, úgyhogy muszáj kipróbálnod!

Forrás: Dreamstime

10 ok, amiért érdemes chiamagot fogyasztani

A chiamag, azaz az aztékzsályamag itthon is egyre népszerűbb szuperétel, és nem is hiába: rengeteg ómega-3-zsírsavat, antioxidánsokat és élelmi rostokat tartalmaz. Összeszedtünk tíz indokot, miért érdemes beépíteni a mindennapjaidba ezt a különleges növényt.

Egyedül arra kell egy kicsit odafigyelni, hogy a reggelire szánt chiapudingot előző nap este áztasd be. 1 adaghoz nagyjából két evőkanál chiamagot keverj össze másfél deci mandulatejjel, persze rizs- vagy kókusztejet is használhatsz. Keverés után tedd be a hűtőbe. Reggel pépesíts össze egy banánt, ez lesz a természetes édesítőszer a pudingban. De bármilyen más gyümölcsöt vagy akár magokat is rakhatsz bele. Csak a fantáziád szab határt.

Smoothie

Az édesség utáni sóvárgásodat smoothie-val is csökkentheted. Ebben is az a legjobb, hogy bármilyen gyümölcsöt és zöldséget összeturmixolhatsz, ami éppen van otthon. Mi például odavagyunk a narancs, spenót, banán és kivi kombinációért. De a répa, grapefruit és ananász egyvelege is szuper választás. Kísérletezz bátran!

Forrás: Dreamstime

Vitaminbombát mindenkinek! Juice-kocsmákban koktéloztunk

Függetlenül attól, hogy tél van vagy nyár, vega vagy húsevő az ember lánya, préselt és facsart gyümölcslevek iszogatása mindig nagyszerű ötlet. Ezen felbuzdulva nyakunkba is vettük Budapestet, és felkerestünk a belvárosban három juice-bárt. Egy húszperces séta alatt mindhárom hely végigjárható – less be velünk kedvenc vitaminkocsmáinkba!

Zabkeksz

Áztass be 25 deka zabpelyhet annyi vízbe, amennyi ellepi. Amikor felszívta az összes vizet, és megduzzadtak a szemek, reszelj hozzá egy édes almát, és pépesíts bele egy banánt is. Ez már így is egy tökéletes reggeli, de kis kerek formákban ki is sütheted, hogy mégiscsak olyan legyen, mintha sütit ennél.

Forrás: Dreamstime

4 ok, amiért megéri banánt enni!

Sok fogyókúrázó kihagyja az étrendjéből a banánt, pedig ez a gyümölcs nagyon is jót tesz a szervezetnek. Eláruljuk, miért érdemes ezt az édes finomságot fogyasztanod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.