Súlyos fertőzéseket lehet kapni a textil bevásárlótáskától

2018.07.11. 10:50

Bár a környezetvédelem szempontjából előremutató a textiltáskák használata bevásárláskor, az személyes egészségünket komolyan veszélyeztetheti, ha ezeket használjuk. Pláne, ha nem mossuk őket gyakran. A szakemberek szerint ezek a szatyrok a melegágyai az E.coli baktériumnak, a penésznek és akár még a csótányoknak is.

A Western Sydney University munkatársa, Dr. Vincent Ho szerint az étkezéssel elkapható megbetegedések sokkal gyakoribbak a vászontáskák használatakor, mint az eldobható, de egyébként környezetkárosító nejlonzacskók esetében - írja a nuus.hu.

Főleg a szövött, nagypórusú textilszatyrok képeznek kiváló táptalajt a kórokozóknak. Azt is hozzáteszi, hogy rendszeres mosással a fertőzésveszély megelőzhető, de a legtöbb vásárló ritkán tisztítja ki kellő módon a bevásárló alkalmatosságait, amelyekben alkalomadtán nyers húst is cipelünk. 

AZ Arizonai és a Loma Linda Egyetem felméréseI szerint a fogyasztók 97 százaléka alig teszi mosásba a szatyrait, de olyan is akadt, aki még egyáltalán nem pucolta ki.

Forrás: Thinkstock

 

 

 

fertőzésnyers húsbevásárlótáska