Életek, kultúrák, hálószobák – Egyetlen felvételen

Fotó: John Thackrway -
fotós hálószoba kultúra otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valld be, ugye, néha te is szívesen bekukucskálnál idegen emberek hálószobájába? Nos, ennek a bizarr vágyadnak most utat engedhetsz – hála egy dél-afrikai fotós meglepő sorozatának.

John Thackwray „My Room Project” című könyvében bemutatott fotósorozata egy különleges utazásra invitálja olvasóit: a világ különböző tájain élő, más-más kultúrájú fiatalok hálószobájába enged betekintést.

Fotó: John Thackrway

Thackwray 2010-ben kezdett neki projektjének, célja az volt, hogy bemutassa, milyen helyeken alszanak az 1980-as, 90-es években született, különböző nemzetiségű fiatalok. Kezdetben csak a saját, Párizsban élő ismerősei hálójába kukucskált be, mostanra viszont már 55 országot is megjárt, és több mint 1000 ember privát szférájába nyert betekintést egy-egy fotó erejéig. A hálószoba fogalmát egyébként meglehetősen tágan értelmezte: a mexikói börtöncellától kezdve a palesztin menekülttáborig minden olyan helyet lefotózott, ahol az emberek álomra szokták hajtani a fejüket.

„Kíváncsi voltam mások életmódjára és kultúrájára, arra, hogy az én korombeli fiatalok hol élnek, és hogy miként változik a világ” – nyilatkozta a fotós a Daily Mailnek.

Nem mindennapi projektjében John Thackwray arra törekedett, hogy a más-más országban élő fiatalok életét egyetlen felvételben mutassa be.

/1610/_lete2016103162228

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.