Fenséges pulykacomb grillezett zöldségekkel

Forrás: Lázár Chef -
grillezés Lázár Chef receptjei pulykacomb sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Az ideális grillételeknek ezer titka van - ezek közül néhányat most megosztunk veletek!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

a pulyka elkészítéséhez:

4 darab pulykacomb
1,5 dl Barbecue-szósz
4 evőkanál olaj
5 dl víz
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál kakukkfű
1 teáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só

a grillezett zöldségekhez:

1 darab ujjnyi vastagra szeletelt cukkini
1 darab ujjnyi vastagra szeletelt vöröshagyma
2 darab ujjnyi vastagra szeletelt paradicsom
0,5 dl olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál só
1 citrom reszelt héja
1 csomag apróra vágott koriander

Elkészítési idő: 90 perc + grillezés

Elkészítés:

A pulykacombokat sóval, őrölt fekete borssal, fokhagymával és BBQ-szósszal bedörzsöljük, vastag peremű sütőtepsire helyezzük, kevés olajat öntünk alá, majd 180 fokos sütőben elősütjük. 10 perc elteltével aláöntjük a vizet, lefóliázzuk, és 160 fokos sütőben még 80 percig sütjük. Ezután kivesszük és hagyjuk kihűlni. Közben a BBQ-mártást összekeverjük apróra vágott kakukkfűvel és 2 evőkanál visszamaradt pecsenyelével. A combok végét alufóliába tekerjük, majd a felhevített grillrácsra helyezzük őket. Minden oldalról szép pirosra sütjük úgy, hogy a BBQ-pecsenyelés szósszal folyamatosan kenegetjük. A felszeletelt zöldségeket ízesítés és fűszerezés nélkül meggrillezzük, majd az olajjal összekevert fűszeres lével összerázzuk őket egy keverőtálban. Húsok mellé köretként vagy önálló ételként is tálalhatjuk.

Extra tipp:

A pulykacomb akkor lesz szép színű és ropogós, ha a pároláskor visszamaradt pecsenyével összekeverjük a kész BBQ-szószt, és ezzel kenegetjük grillezés közben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.