Kímélő, frissítő falatok vasárnapra: fehérpecsenye joghurtos öntettel

Forrás: Lázár Chef -
Lázár Chef receptjei fehérpecsenye joghurt sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Érdemes kihasználni a szép napsütötte nyári délutánokat: süssünk grillen!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

a fehérpecsenyéhez:

30 dkg fehérpecsenye
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sűrű paradicsomszósz
1 teáskanál barnacukor
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál só

a joghurtos dresszinghez:

2 dl joghurt
1 evőkanál snidling
1 evőkanál almaecet
2 evőkanál majonéz
1 csokor vágott petrezselyem
1 mokkáskanál törött bors
1 mokkáskanál só

a körethez:

saláta
paradicsom

Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:

A fehérpecsenyét kis időre mélyhűtőbe tesszük - annyi időre, hogy kívülről kemény legyen, de belül még ne fagyjon meg teljesen. Erre azért van szükség, hogy szép vékony szeleteket tudjunk vágni belőle. Miután kivettük a fagyasztóból, a pecsenyéből vékony pengéjű, éles késsel minél vékonyabb szeleteket vágunk, majd a keverőtálba helyezzük. Ráöntjük az olívaolajat, a paradicsomszószt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a barnacukrot, összekeverjük, majd felhúzzuk 2 darab fapálcára. A felhevített grillrácson addig sütjük a húst, amíg a felülete szép piros lesz, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük - közben paradicsomszósszal kenegetjük. Salátával, zöldségekkel tálaljuk, amelyet leöntünk joghurtos öntettel. Ennek elkészítése nagyon egyszerű, hiszen az öntet alapanyagait csak alaposan össze kell kevernünk, majd jól le kell hűtenünk.

Extra tipp:

Ha nincs időnk mélyhűtőbe rakni a húst, akkor vágjunk ujjnyi vastag szeleteket, majd két műanyag fólia közé téve klopfoljuk vékonyra a húst.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.