Jókai utcai házomlás: a kivitelező cég ügyvezetője szerint ez vezethetett a balesethez

Fotó: Major Kata - Origo -
Jókai utca házomlás kivitelező jókai utcai házomlás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megszólalt a Jókai utcában leomlott ház kivitelezési munkálatait végző cég, a Pillér Lakás Kft. ügyvezetője. A Borsnak adott interjút; elmondta, szerinte mi vezethetett a tragédiához.

"Annyit elmondhatok, hogy úgy gondoljuk: nem mi vagyunk a hibásak. Tartanak a vizsgálatok. A balesetmentesítés nagyon hamar elkezdődhetett. Optimisták vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy a lakók még a héten visszaköltözhetnek" - mondta az ügyvezető a lapnak, hozzátette, nagyon sajnálják a balesetben súlyosan megsérüt táncművészt, minden segítséget megadnak a felépüléséhez.

Az épületre egy ötödik szintet szerettek volna építeni. Fotó: Major Kata - Origo


A tragédia okairól is beszélt:
"Arra vállalkoztunk, hogy az épületre felépítünk egy ötödik szintet. A munkálatok bontással kezdődtek, de már az újjáépítés is 60-70 százalékos volt. Az attika-falat azért kellett lebontani, mert a II. világháborúban az épület találatot kapott, és mintegy 10 díszítő elem is megsérült. Akkor ezeket nem renoválták, most pedig a Műemlékvédelmi Hivatal kötelezett bennünket arra, hogy az eredeti állapotot állítsuk helyre. Ez nekünk nagyon sok pénzünkbe került, de vállaltuk a feladatot. (...) Arra gyanakszunk, hogy a háború utáni helyreállítás nem volt jó. Meglehet, hogy úgy végezték, hogy szakmailag nem volt megfelelő. A statikusunk nem pályakezdő."

A házomlással kapcsolatos cikkeinket itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.