Figyelmeztet a Nébih: Senki ne fogyasszon ebből a lejárt termékből: egy csaló gyanúsan olcsón hirdeti online

átverés energiaital csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átverésre figyelmeztet a Nébih, ugyanis egy Nógrád megyei csaló több tonna lejárt energiaitalt halmozott fel, melyeket aztán eladott az egyik közösségi oldalon.

Próbavásárlást tartott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Nógrád megyei férfinél, aki gyanúsan olcsón hirdetett energiaitalokat az egyik közösségi oldalon. A szakemberek 11,5 tonna, egy éve lejárt minőségmegőrzési idejű energiaitalt vontak ki a forgalomból - írja a Tények.hu.

Az eladó a vizsgálatkor azt mondta, hogy a helyszínen fellelt 46 320 doboz energiaitalt fémhulladékként vette, a bemutatott számla szerint 1 forint/darab áron. Viszont fémhulladékként történő eladás helyett élelmiszerként árulta azokat, kartononként (24 db) 500-1000 forintért.

Az eljárás során a hatósági ellenőrök a jogsértő termék forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltották, elrendelték azok forgalomból való kivonását, valamint hatósági zár alá helyezését.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

A közelmúltban történt: Több mint 200 millió forintot csalt ki áldozataitól egy nő Magyarországon: így csinálta

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.