Lázár Chef receptjei vöröstonhal sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Ma egy kis luxust csempészünk a vasárnapi asztalra...

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg vöröstonhalfilé
0,5 dl fehérbor
1 dl olívaolaj + 6 evőkanál olívaolaj
10 dkg pirított mandula
6 darab paradicsom
10 dkg póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
4 evőkanál fehér balzsamecet
1 evőkanál tengeri só

Elkészítési idő: 50 perc

Elkészítés:

A paradicsomot, a póréhagymát, a fokhagymát egy mélyebb sütőtepsibe tesszük, majd megszórjuk tengeri sóval, és meglocsoljuk 6 evőkanál olívaolajjal. Ráöntjük a fehérbort, és 200 fokos sütőben 12 percig pirítjuk. Ezután leturmixoljuk és szűrőn átszűrjük. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a fehér balzsamecetet, a pirított mandulaszeleteket és a csipetnyi sót. Botmixer segítségével újból lekrémesítjük úgy, hogy a manduladarabok is összetörjenek a mártásban. A folyamatos turmixolás közben csurgatva hozzáadunk még 1 dl olívaolajat, majd félretesszük. A tonhalból ujjnyi vastag szeleteket vágunk, majd megsózzuk. Ezután felhevített serpenyőben, kis lángon, kevés olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk. A paradicsomos mandulamártással kínáljuk.

Extra tipp:

Ezt az ételt vastagabb lazacfiléből is érdemes elkészíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.