PR cikk Braun villanás használat
Hirdetés Mindennapi vagy tartós szőrtelenítés? A jó idő beköszöntével ez a kérdés bizony egyre fontosabbá válik. A tartós szőrtelenítés megoldása a villanófényes szőrtelenítő technológiák fejlődésével egyre könnyebben érhető el, már nem csak a kozmetikai szalonokban, hanem otthon is. A Braun Skin i-Expert IPL szőrtelenítő készüléke adta kényelem, biztonság és személyre szabott hatékonyság felveszi a versenyt a kozmetikusok nyújtotta kezelésekkel is.

Villanófényes szőrtelenítő készülék a tartós simaságért

Ma már alapvető elvárás a különböző szőrtelenítő eljárásokkal szemben, hogy ne csak egy pár napra vagy hétre garantálják a tökéletes simaságot, hanem hosszú távon is. Sokak számára azonban legalább ugyanilyen fontos szempont az is, hogy ne kelljen havonta kozmetikai szalonokba járni, hanem a saját magánszférájukban és időbeosztásuk szerint, otthon végezzék el ezt a műveletet – ugyanolyan biztonságos, fájdalommentes és eredményes módon, mint a kozmetikusnál. 

Braun

Hogy működik az IPL szőrtelenítő?

A villanófényes szőrtelenítő készülék fényenergiáját a szőrszálak színét adó anyag, a melanin nyeli el és vezeti a szőrtüsző mélyére. A hő károsítja a szőrtüszőt és roncsolja a szőrnövekedésért felelős sejteket, így elsorvad a szőrszál. Az IPL szőrtelenítő készülék csak az aktív növekedési ciklusban lévő szőrszálakra hat, ám a szőrszálak a testen nem mind ugyanebben a fázisban vannak. 

"A kezelést az első 3-4 hét során hetente javasolt ismételni, majd a gyakoriság fokozatosan és egyénileg csökkenthető két hetente egy alkalomra, azután havi egy alkalomra. Ennek hátterében az a biológiai jelenség áll, hogy az ember testén nem minden szőrszál van aktív növekedési fázisban, amelyekre az IPL szőrtelenítő készülék hatékonyan képes kifejteni a tartós szőrtelenítő hatását. A megfelelő rendszerességgel elvégzett néhány alkalom után azonban valóban tartós eredmény érhető el."  - mondta el dr. Gyöngyösi Nóra PhD. Bőrgyógyászt, kozmetológus szakorvos

Braun

A villanófényes szőrtelenítés hatékonysága azonban nem csak a szőrszálak egyénenként és szőrtüszőnként is változó növekedési ciklusán múlik, hanem a színükön és a bőrtónuson is. A sötétebb szőrszálak több melanint tartalmaznak, ezért több fény elnyelésére képesek. Ugyanakkor minél nagyobb a kontraszt a szőr és a bőr színe között, tehát minél világosabb a bőr, a szőrtelenítő gép annál hatékonyabban képes a jóval sötétebb szőrszálakra koncentrálni a kibocsátott energiát. 

Mivel a szőrszín, a bőrszín, de még a szőrnövekedés üteme is nem csak egyénenként, de testtájanként is változik, a hatékonyság kulcsa a maximálisan személyre szabott kezelés – és ebben a Braun Skin i-Expert otthoni IPL szőrtelenítő világelső. 

Braun Skin i-Expert – az első IPL szőrtelenítő a világon, amely személyre szabva működik

A szalonokban használt lézeres szőrtelenítő eljárások mellett egyre népszerűbb az IPL szőrtelenítő gépek otthoni alkalmazása is, a Braun szakemberei pedig a mesterséges intelligencia alkalmazásával megalkották az első olyan IPL szőrtelenítő gépet a világon, amely a mesterséges intelligencia segítségével személyre szabva működik.

A legújabb Braun IPL szőrtelenítő a legfejlettebb AI technológia segítségével használat közben tanul, folyamatosan ellenőrizve az egyes villanások intenzitását a különböző testtájakon a szőr- és bőrtónus figyelembevételével.  Az okostelefonos applikáció a naptáraddal összehangolva jelzi előre, hogy hány kezelésre van még szükség, a kezelési terv pedig automatikusan frissül minden használat után egészen a teljes – és tartós – simaság eléréséig. Az applikáció nemcsak az időzítésben és a kezelések rendszeres betartásában segít, de a valós idejű visszajelzés és a hatékonyságkövetés funkciókkal olyan szerepet tölt be, mintha saját, személyre szabott kozmetikusunk lenne otthon. Segít a megfelelő fej kiválasztásában, a bőr előkészítéséhez is ad tippeket, folyamatosan figyelmeztet, ha valamit esetleg nem jól csinál a felhasználó.

Braun

“Alapvetőn az ilyen okos applikációk ki szoktak fogni rajtam, de a Skin i-expert Braun applikáció használata annyira egyértelmű volt és olyan sok hasznos információval látott el a kezelés közben, hogy elrontani sem tudtam volna.” – mondta el első tapasztalatait Görög Zita, a márka nagykövete a Braun Skin i-expert készülék és applikáció kapcsán. 

A villanások fényerősségét mindig a bőrtónushoz igazító Skin Check funkció garantálja a biztonságot, miközben a villanások gyorsasága (125 / perc) alkalmanként 15 perc alatt lehetővé teszi a teljes test kezelését. Ennyi idő alatt legtöbben még a kozmetikai szalonba sem jutnak el, nem beszélve az ott töltött időről! 

Végleges vagy tartós szőrtelenítés?

A személyre szabott kezelési terv végeztével akár egy évig is sima marad a bőr, és utána már csak időszakos utókezelésekre van szükség – és a Braun Skin i-Expert tartós szőrtelenítő készülékével már ez sem gond: a 400.000 villanás akár 22 éven át is képes biztosítani a teljes test kezelését. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.