83 éves a nő, aki 5 évesen szülte meg kisfiát

szülés Lina Medina kislány anya Peru
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlennek tűnik, de a történet igaz. A perui Lina Medina mindössze ötéves volt, amikor életet adott fiának. A nő nemrég ünnepelte 83. születésnapját.

Amikor a kis Lina hasa 1939-ben elkezdett nőni, a szülei teljesen tanácstalanok voltak. A falujuk sámánjához fordultak, aki azt mondta, hogy Linának daganata van, vagy pedig egy kígyó támadta meg, ami befészkelt a testébe. Szerencsére Lina szülei egy orvoshoz is elvitték a kislányt, aki röntgenfelvételt készített, és megdöbbenten látta, hogy a gyermek terhes, akkor már a hetedik hónapban volt.

Az orvos, Gérardo Lozada megállapította, hogy a lány a korai serdülés (Pubertas praecox) nevű betegségben szenved, ezért is kezdett 2 és fél éves korában menstruálni. A kislány nemi szerve és csontozata is megfelelt egy felnőtt nőének.

Dr. Lozada biztos volt benne, hogy Lina csakis erőszak által eshetett teherbe. A kislány apját le is tartóztatták, de nem sokkal később bizonyítékok hiányában elengedték. Arról Lina máig hallgat, hogy ki volt gyermekének apja.

1939. május 4-én Lina császármetszéssel világra hozta egészséges kisfiát, akit az orvosa után Gérardónak neveztek el. Linát és fiát a család rokonai fogadták be, testvérként nőttek fel, Lina is így tekintett a kisbabára. Az apa szeretett volna anyagi hasznot húzni a lánya és unokája mutogatásából, de az orvosok szerencsére megakadályozták ezt, minden erejükkel távol tartották a két gyereket a nyilvánosságtól.

Az orvosa később is egyengette Lina sorsát, segítségével elvégezte az iskolát, és munkát is kapott abban a kórházban, ahol szült. A sors azonban ismét kegyetlen volt vele, fia, Gérardo 40 éves korában meghalt egy súlyos csontbetegség következtében.

Lina szeptember 27-én ünnepelte 83. születésnapját. Férjével, Raullal békességben éldegél Limában. Közös gyermekük is született, a fiút Lina 38 éves korában hozta világra. Az asszony egyetlen interjút sem adott egész életében, és ehhez tartja is magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.