Vasárnap Telekom Vivicittá Városvédő Futás

Forrás: MTI/Beliczay László -
felkészülés Telekom Vivicittá mellrák új élet projekt albert kinga futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2013 decemberében a Life.hu közzétett egy felhívást: Küldd be újévi fogadalmadat, mi segítünk megvalósítani. Albert Kingát ekkor ismertük meg. 

Albert Kinga megírta nekünk, hogy miután felgyógyult a mellrákból és véget ért a kemoterápiás kezelése, úgy döntött, hogy feláll, újra erőre kap és áprilisban teljesíti a Telekom Vivicittá futóverseny egyik távját. A Life.hu szerkesztőségében úgy döntöttünk, két másik kiválasztottunk mellett Kingának is segítünk teljesíteni a célját. Bemutattuk őt szakértői csapatunknak és már indulhatott is a felkészülés. Az elmúlt négy hónapban sokan fáradoztak annak érdekében, hogy Kinga fizikailag és mentálisan is eljusson odáig, ahol most tart. Ez a négy hónap örömben és könnyekben egyaránt gazdag időszak volt mindenki számára.

Ma kiderül, milyen munkát végzett a csapat és Kinga: aki már elrajtolt a Vivicittá! Mi most elengedjük Kinga kezét, innentől rajta múlik minden, de biztosak vagyunk abban, hogy meg tudja csinálni! Drukkoljunk együtt Kingáért! Hajrá!!!

Kinga felkészülését segítették:

Kinga bemutatkozó kisfilmjét ITT nézheted meg:

Kinga felkészülésének legszebb pillanatait ITT találod:

Íme, a Vivicittá számokban

A 29. Telekom Vivicittá Városvédő futás legnépszerűbb távja a félmaratoni, melyen az indulni vágyók száma már 11 nappal a rajt előtt elérte a „plafont” és így - a magyarországi futóversenyek során először - a szervezők 5770 jelentkezés után le is zárták a nevezést. Az első félmaratonjára készül 383 futó, közöttük olyan is, aki 72 évesen teljesíti életében először ezt a távot. 
A klasszikus Vivicittá távra, a 10 km-re 3866 nevezés érkezett, köztük 510 az ezen a távon újonc futó. 

A Fonalak és Cérnák családi csapatból (férj, feleség és a két lánygyermek) az édesapa, Dobrocsi Nándor, a "Papa" április 11-én, pénteken töltötte be a 60 évet, születésnapját a futótársakkal a Vivicittán ünnepeli.
Első alkalommal lesz ott a mezőnyben a férfi vízilabda válogatott két vezetője, a szövetségi kapitány Benedek Tibor és a csapatvezető Gergely István. A két olimpiai bajnok megosztozik a félmaratonin, mert Benedeknek a csapatával a futópályáról egyenesen Pécsre kell utaznia a horvátok elleni Világliga-selejtezőre készülve.  Előreláthatólag a világbajnok vízilabda csapat több játékosa is ott lesz a nézők között, hogy szurkoljanak a kapitányuknak. „Ott lesz a mezőnyben a 7 km-t választó Miklósa Erika operaénekesnő is, aki már nem először vesz részt a Vivicittán a látássérült Riczu Tamást kísérve. Betegsége miatt viszont nem lehet ott az indulók között Balzsay Károly ökölvívó bajnok, akinek mielőbbi felépülést kívánva, az arcképét viselő trikóban  fut a Magyar Telekom kezdeményezésére létrejött Fenntarthatósági Média Klub keretein belül induló Class Fm népes csapata, soraiban a népszerű műsorvezetők Szani Rolandtól Abaházi Csabán át Vadon Jánosig. Népes csapat képviseli a TV2-t is, melynek „színeiben fut” Demcsák Zsusza, Váczi Gergő és György Bence. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.