Meg sem kottyant Gabinak a 70 kilométer - avagy sok a kecske, vadkacsa egy szál se

Velencei tó új élet projekt bicikli benyeczkó gabriella
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Benyeczkó Gabi olyan, mint egy tank - a lehető legjobb értelemben. Korát és fizikumát meghazudtoló tempóban tekerte körbe a Velencei-tavat, majd még egy kicsit, összesen 70 kilométert. 

Gabi, a Gerecse 50 túra teljesítése után újabb célt tűzött ki maga elé: körbetekeri a Balatont. Az erre való felkészülés egyik pontja a május 18-ai, Vadkacsa túra volt. Gabi tekert, szinte meg sem állt, és többször is maga mögé utasította a Vitalteamedzőit, Kropkó Pétert és Gajdos Tamást.

A Velencéről vasárnap délelőtt indult Vadkacsa túra több ezer résztvevőt vonzott, így a tavasszal felavatott új tókerülő kerékpárúton az első kilométereken akadt is egy kis torlódás, de mire az első frissítő ponthoz ért a mezőny, addigra kicsit széthúzódott már a sor. Az 50. születésnapjára extrém kihívásokkal készülő hősnőnk, Péter és Tamás számára is meglepő módon remekül bírta a gyűrődést és az eleinte még szemerkélő eső sem vette el a kedvét a kitartó tekeréstől. A gyönyörű látványt nyújtó természetvédelmi területet, a madárvártát elhagyva, a tó északi részén már a mezőny első felében tekert Gabi, aki a kisebb dombokat is gond nélkül vette a Kerékpáros Kompetencia Központtól kölcsönzött 27 sebességes Cube túrakerékpárján.

Ha Te is játszol a gondolattal, hogy biciklis túrára menj, nézd meg, hogyan érdemes felkészülnöd.

A neheze persze a tókör befejezte után várt a mezőny vagányabb részére, hiszen 30km után fel kellett még tekerni a Váli-völgy mentén a Velencei dombság látványos panorámát nyújtó magaslataira. A többség persze ezt már nem vállalta be, de így is akadtak Gabinak társai, akikkel leküzdhette a hátralévő nem csekély távolságot. A nagyjából 5 órányi tekerés után Péter és Tamás elégedetten nyugtázták, hogy tanítványuk készen áll a két hét múlva rendezendő Balaton kerülő túrára is, ahol 3 egymást követő napon fog majd ilyen 60-70 kilométeres távokat kerékpározni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.