Ilyen gyakran érdemes hajat mosni egy héten

Forrás: Thinkstock -
haj hajmosás fodrász stylist
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakember adta meg a választ arra a kérdésre, hányszor kell hajat mosni egy héten.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy hányszor érdemes hajat mosni egy héten és milyen mennységben ajánlott használni a samponokat, kondicionálókat. Julien Farel stylist a The Sunnak elárulta, az biztos, hogy ha minden nap megmossuk, azzal egyáltalán nem teszünk jót a hajunknak. A szakember kifejtette, hogy leginkább 2-3 naponta van erre szükség.

A mindennapos samponhasználat eltávolítja a fejbőrünkről a természetes olajokat, ettől pedig szárazzá és töredezetté válik a hajunk."

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

A lap megkérdezett több szakértőt is, akik között akadtak olyanok is, akik szerint a hajmosás gyakorisága típustól is függ, van, akinek elég heti egyszer megmosnia a haját egy héten.

Csak abban az esetben érdemes megmosnod a hajadat minden nap, ha durván leizzadtál a konditeremben vagy mondjuk olyan építkezésen dolgozol, ahol tele lesz mindened porral" – nyilatkozta egy másik szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.