Közel az ötvenhez: Cameron Diaz nagyon is büszke a ráncaira

öregedés Cameron Diaz ránc születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cameron Diaz augusztus 30-án ünnepli 47. születésnapját. A színésznőt öt évvel ezelőtt láthattuk utoljára a filmvásznon, azóta nyugdíjba vonult, többet nem szeretne filmezni, és főleg állandó reflektorfényben lenni. Ennek ellenére nem él teljesen visszavonultan, könyvet írt, és bizonyos témákban szívesen nyilatkozik.

1994-ben A Maszk című film tette híressé Cameron Diazt. Bájos külseje és mosolya már akkor lenyűgözte az egész világot. Egy csapásra befutott sztár lett, rengeteg filmben kapott lehetőséget, mint az Álljon meg a nászmenet, a Charlie angyalai, a Vanília égbolt, a Holiday, Míg a jackpot el nem választ, vagy a Rossz tanár, hogy csak néhányat említsünk. 2014-ben három filmben is láthattuk, de aztán bejelentette, hogy visszavonul a filmezéstől.

Cameron Diaz a Maszk (1994) és a Charlie angyalai: Teljes gázzal (2003) című filmekben Forrás: AFP, Northfoto

Ekkor egy régi barátja úgy nyilatkozott, hogy Cameronnak valójában nem volt való a tipikus hollywoodi sztárélet, és jól tette, hogy visszavonult. Valóban úgy fest, hogy a színésznő boldogabb, mint valaha, kiszállt a Hollywood diktálta tempóból, az elvárások hálójából, a szórakoztatóipart és a médiát még mindig uraló szépség- és fiatalságideálnak való megfelelésből.

Cameron Diaz 2013-ban jelentette meg első könyvét A test könyve címmel, amiben az egészséges életmódról ír, hiszen számára sem volt mindig nyilvánvaló, hogy az étkezés milyen fontos eleme a kiegyensúlyozott létezésnek, illetve hogy a testi és lelki harmónia milyen szorosan összefügg.

Cameron Diaz: The Body Book Forrás: amazon.com

2016-ban bejelentette új könyvét, ami A hosszú élet könyve címmel jelent meg, és már a borítója is rendkívül szimpatikus és hiteles. A színésznőről készült közeli fotón jól látszanak a ráncok, mindössze egy teljesen natúr, nomakeup sminket kért a borítófotózáshoz Cameron. Mindez jól tükrözi az írása fő mondanivalóját is, ami nem azt feszegeti, hogyan nézhetünk ki minél fiatalabbnak. Cameron arról ír, hogyan változik a női test az öregedéssel, kezdve a 30-as években megjelenő első ősz hajszálaktól a menopauzán át azokig az egészségi problémákig, amelyek fokozottan érintik a nőket ötven felett. A könyvből nem hiányoznak a tudományos kutatási eredmények sem, de egy kevés spiritualitás is helyet kap benne. A könyv lényegében arról szól, hogyan tudunk minél tovább élni úgy, hogy az életminőségünk ne romoljon, egészségesek, boldogok és kiegyensúlyozottak legyünk, és idősebb korunkban is legalább annyira szeressünk a testünkben lenni, mint a húszas éveinkben.

Cameron Diaz nem csak üres frázisokat puffogtat, látszik rajta, hogy minden szava hiteles, és ő maga is ezek szerint él. Jól példázza ezt többek között, hogy sok kortársával ellentétben elutasítja a botoxot és a plasztikát, büszkén vállalja öregedő testét is. Az idő múlását úgy kezeli, mint a világ legtermészetesebb dolgát, hiszen végső soron az is, csak ezt néha elfelejtjük, ha éppen megzavarnak az aktuális szépségtrendek és elvárások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.