Modellmúltjáról vallott Sütő Enikő

modell szépségverseny Sütő Enikő manöken
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sütő Enikő, a '70-es évek egyik legkedveltebb magyar modellje elárulta, mit gondol a szépségiparról és a szépségideálokról.

Sütő Enikő egy hosszabb interjút adott a Borsnak, amelyben beszélt arról, mennyit változott mostanság a szépségideál. Mint mondja, ha akkori formájával elindult volna később szépségversenyeken, szinte biztos, hogy dobogón végez.

Változik a közízlés. Én magamat nem láttam olyan különösnek, de az akkori szocializmusban nagy presztízse volt az amerikai szépségideálnak, akiben együtt van a vadság és az ártatlanság, a kislányba fojtott végzet asszonya arc, aki vékony csontú, de mindenhol formás.”

Sütő Enikő modellmúltjáról vallott Forrás: Fem3Café

A modell hozzátette, nagy a különbség a divatvilágban dolgozó modellek és a szépségiparban dolgozó lányok között.

A divat világában megjelent a lélektelen, uniformizálódott, biztosítékot kiverni akaró, szenvtelen arcú, 'nemtelen' lány. A szépségversenyeken istennek hála a szépségen van a hangsúly.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.