Fogszabályozással felturbózott önbizalom

Forrás:uniklinik.hu -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tippeld meg, hogy az állásinterjúkon mennyit számít a szakmai tudás és tapasztalat, és mennyit a személyes szimpátia! Az arány 20 és 80 százalék – az önbizalmat sugárzó, szimpatikus személyiség javára. Ez is jól mutatja, milyen fontos az önbizalom. De hogyan mosolyogjunk gátlás nélkül az interjúztatóra, ha szégyelljük a fogainkat?
Forrás: unsplash.com

A szép fogsor egyben a legegészségesebb is – de téged nem biztos, hogy ez motivál

Dr. Opyakin Viktor, a zuglói Uniklinik fogászat fogszabályozó specialistája szerint alig van ember, akinek ne lenne szüksége fogszabályozásra. Kevés a tökéletes harapású fogsor: egy kis szabálytalanság, ferdeség, torlódás gyakorlatilag mindenkinél fellelhető.

Ha nem tökéletes a harapás, az azért baj, mert ilyenkor nem egyenletesen oszlanak el a harapáskor fellépő erőhatások, és valamelyik fogra nagyobb teher hárul, mint a többiekre. Ez a fog egy darabig állja a sarat, aztán idővel különféle problémák jelentkezhetnek. Az összetorlódott fogak más gondot forrása lehet. Az egymásra csúszott fogakat nehéz maradéktalanul megtisztítani, nagyobb az esély a fogkőképződésre, szuvasodásra.

Vagyis a fogszabályozás a fogak egészségét támogatja. Ám 10 emberből 9 az esztétikai okok miatt szánja rá magát erre a kezelésre.

Az önbizalom pozitív spirálja

Ha szép a fogunk, bátrabban mosolygunk, beszélünk. A mosolygó embereket szimpatikusabbnak találják a többiek, vagyis ha többet mosolygunk, szép lassan javulni kezdenek társas kapcsolataink. A hollywoodi mosoly nagyobb önbizalmat ad olyankor is, amikor a nyilvánosság előtt kell beszélni. A távdolgozóknak ez nem tűnik nagy előnynek, ám aki gyakran szólal fel a munkamegbeszéléseken, tanít, előadásokat tart, nyilatkozik, netán kamera veszi arcának minden rezdülését, annak óriási megkönnyebbülést jelent, hogy nem kell szégyenkeznie szabálytalan vagy előredőlő fogsora miatt. A magánéletbeli és munkahelyi sikerek elégedettebbé, összességében boldogabbá tesznek. A hosszú távú hatások tehát valóban lenyűgözőek – és mindez egy fogszabályozó kezeléssel kezdődik!

Mosoly nélkül nincs önbizalom

Az önbizalomnak rengeteg összetevője van, ám egy biztos: a mosoly saját értékelésünkön is sokat dob, és másokat is elbűvölhetünk vele. Ám vigyázat! Műmosollyal nem megyünk semmire! Ha csak a szánkkal mosolygunk, a szemünkkel pedig nem, feleakkora hatást sem érünk el. Richard Wiseman, a híres amerikai pszichológus azt is elárulja, hogy a több mint fél percig tartó mosolyt, főleg ha a fej közben a másik ember felé hajlik, a legtöbben nagyon vonzónak tartják. Olyannyira, hogy egy állásinterjún már túlzás is lenne bevetni, mert könnyen félreérthetik…

Forrás: uniklinik.hu

Ciki vagy menő a fogszabályozás?

Ha magadba néztél, és rájöttél, hogy a te önbizalmad is könnyen meginog amiatt, mert nem vagy elégedett a fogaid szépségével, akkor vedd fontolóra a fogszabályozást. Nem kell aggódnod amiatt, hogy ciki lesz a fogszabályozó készülékkel élni. Egyrészt az is simán előfordulhat, hogy fogszabályozási problémádra a láthatatlan készülék lesz a megoldás. Így senkinek nem fog feltűnni, hogy fogaid éppen változáson mennek át. Ám a hagyományos készülékkel sincs semmi gond! Manapság a fogszabályozó készülék az igényesség és jól ápoltság jele. Sőt, van, ahol a státuszé: Japánban például sokan „álfogszabályozót” viselnek, mert a drága órához és elegáns öltönyhöz hasonlóan a fogszabályozás is státuszszimbólummá vált.

Mi az első teendő?

Válassz ki egy fogászatot, ahol a fogszabályozás mellett a fogászat minden ágával foglalkoznak, mert a kezelés során más fogászati területek specialistáira is szükség lehet. Előfordulhat, hogy a helyszűke miatt foghúzásra kerül sor, vagy ki kell cserélni a fogpótlásokat. Ilyenkor jól jön, hogy mindent helyben lehet elintézni. A zuglói Uniklinik fogászat például ideális választás lehet számodra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.