öregedés szépségápolás smink sminkbaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A smink egy igazán csodás lehetőség a nők kezében, ha tudnak vele élni. Hiszen kiemelhetjük vele a legszebb vonásainkat, illetve elterelhetjük a figyelmet a kevésbé előnyös részekről. Rosszabb esetben azonban olyan sminkbakikat is elkövethetünk, amelyek éveket verhetnek a korunkra, így lehetőleg kerüljük el őket.
  • Rosszul megválasztott alapozó

A legtöbb sminkbaki oka még mindig az alapozó. Valóban nem könnyű megtalálni a megfelelőt, de érdemes keresgélni, segítséget kérni az üzletekben, és akár kicsivel több pénzt rászánni, mint más sminktermékekre. A két legyakoribb hiba az alapozó kapcsán, és mindkettő borzalmasan öregít, az a rosszul megválasztott szín, illetve a túlzott rétegezés, a maszkszerű hatás. Ami a színt illeti, sokan túl sötétet választanak, ami nemcsak öregít, de nyúzottabbá is teszi az arcot. Ahhoz, hogy az alapozás szinte láthatatlan maradjon, nemcsak a megfelelő árnyalatra van szükség, de jó minőségű termékre és szép eldolgozásra. A túlságosan vastag, maszkszerű alapozás öregít is, ráadásul könnyen kelt közönséges hatást.

A túlságosan vastag, maszkszerű alapozás öregít is, ráadásul könnyen kelt közönséges hatást Forrás: Shutterstock

Tippek a tökéletes alapozó kiválasztásához

Miért fontos az alapozó? Mert egységesíti a bőr színét, ami a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De mégis hogyan kell kiválasztani a megfelelőt? Fogadd meg Larion Oscar tanácsait!

  • Korrektor kontra concealer

A jól megválasztott korrektorral eltűntetheted a sötét karikákat, felfrissítheted a szemkörnyékedet, így éveket fiatalodhatsz. Ha viszont rossz terméket használsz, nem jön a kívánt eredmény, sőt, a korrektor beülhet az apró mimikai ráncokba, ami nem szerencsés. „A tökéletes álcázáshoz jó, ha tudod, mi a különbség a concealer és a korrektor között. A magyar nyelv egységesen korrektornak nevezi őket, pedig másra használatosak. A korrektor a bőrhibák elkendőzésére szolgál, ezért masszívabb a textúrája, míg a concealer a szem alatti terület felfrissítésére használatos, fényvisszaverő pigmenteket is tartalmaz, ultravékony a textúrája pont azért, hogy ne üljön be a szem alatti terület finom redőibe” – mondja Larion Oscar sminkmester.

  • Arckontúrozás

Mióta Kim Kardashian betört a szépségápolás piacára, az arckontúrozás igencsak túlment a természetes határon. Kim technikája és sminktermékei persze a lelkes amatőröket is megihlették, de kivétel nélkül túlzó és borzalmas lett a végeredmény, ami ráadásul koravén külsőt kölcsönzött nekik.

Sokszor túlzó és borzalmas a kontúrozás végeredménye, ami ráadásul koravén külsőt kölcsönöz Forrás: Instagram/kokomaquillaje
  • Túlrajzolt szemöldök

A szemöldökformázásnak is megvannak a maga titkai. Az első és legfontosabb, hogy mindig a természetességre törekedjünk, mert a túl erős vonalak, a túl karakteres szemöldökrajzolás nemcsak nevetséges, közönséges, de öreges hatást is kelt.

  • Túltolt pirosító

Ugyanazt tudjuk mondani, mint a túlrajzolt szemöldökről: nevetséges, közönsége és koravén hatást kelt. Nagyon oda kell figyelni arra, hogy milyen ecsettel mennyi pirosítót viszel fel, és aztán hogyan dolgozod el. Ha pirosítóról van szó, a kevesebb mindenképpen több. Maradj ízléses és stílusos!

A túltolt pirosító nevetséges, közönsége és koravén hatást kelt Forrás: Shutterstock

Pirosító vs. bronzosító – Mikor melyiket használjuk?

Nincs kőbe vésett szabály arra vonatkozólag, hogy a pirosítót, illetve a bronzosítót mikor használjuk, hiszen az egyéniségek és az igények eltérőek. De nézzük meg közelebbről ezeket a fantasztikus termékeket, amelyek segítségével formázhatjuk is az arcunkat, hogy még előnyösebben nézzünk ki. Olvasd el korábbi cikkünket!

  • Rosszul megválasztott színek

Ha sok benned a megválaszolatlan kérdés a sminkelés terén, ha nem tudod pontosan, hogy milyen színek állnak jól neked, kérd profi segítségét. Egy sminktanácsadás nem a legolcsóbb mulatság, de egy egész életre megtanulhatod, hogy mi a legelőnyösebb számodra, és ez bizony sokat dob majd az önbizalmadon. Habár beauty-bloggerek videójából is sokat lehet tanulni a termékekekről, az ecsetkezelésről, de a személyre szabott smink, a számodra tökéletes színek megválasztása is nagyon fontos. A rosszul megválasztott színek, legyen szó akár rúzsról, szemhéjtermékről vagy pirosítóról, sajnos éveket öregíthetnek rajtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.