Nyári divatbakik, amiket mindenképpen kerülj el

Forrás: Shutterstock -
fashion week Nyár divatbaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyáron valamiért még inkább megszaporodnak az utcákon a divatbakik. Talán a nagy meleg van rossz hatással az emberekre, és ennek rovására írható a sok melléfogás. Ha egy mód van rá, te mindenképpen kerüld el a következő divatbakikat!
  • Ha túl sokat mutatsz

Attól, mert meleg van, nem kötelező a lehető legtöbb bőrfelületet kitenni. A fenék alsó kis domborulatát megvillantó sortokat például hagyd maximum a fesztiválokra. Ne párosíts továbbá miniszoknyát vagy sortot olyan felsővel, ami látványos dekoltázst ad, mert ez már közönséges hatást kelt. Mindig érezd, hogy hol van az arany középút, és maradj ízléses, stílusos.

A fenék alsó kis domborulatát megvillantó sortokat maximum a fesztiválokon viselj Forrás: Shutterstock
  • Ha nem megfelelő a melltartód

Rengeteg olyan divatbakit látunk, ami a rossz melltartó viseléséből adódik. Először is fehér nadrág és szoknya alá, illetve fehér felsőrész alá letisztult, egyszerű, kizárólag nude színű fehérneműt válassz. Semmiképpen ne fehéret, pláne ne mintásat vagy sötét színűt. Ha szeretsz olyan felsőrészeket, ruhákat hordani, amelyek hátul nyitottak, akkor vegyél hozzá megfelelő melltartót is. Ne látszódjon ki hátul a melltartó pántja, még akkor se, ha a legegyszerűbb fazon van rajtad. Ilyen típusú ruhák alá csakis az öntapadós melltartó jöhet számításba. Ugyanígy a pánt nélküli vagy vékony pántos ruhák, felsőrészek alá sem mindegy, hogy mit veszel fel, habár ez kicsit egyszerűbb eset, egy pánt nélküli melltartóval máris befutó vagy.

Ne látszódjon ki hátul a melltartó pántja, még akkor se, ha a legegyszerűbb fazon van rajtad Forrás: Shutterstock
  • Ha nem tudod, mi áll jól

Kiábrándító divatbaki, ugyanis rendkívül csapnivaló összhatást érhetsz el, ha azt sem tudod igazán, mi áll jól neked. Ismerd a saját testedet, és ne félj akár profitól is segítséget kérni. Egy pár órás konzultáció egy stylisttal rendkívül nagy önbizalmat adhat, amit akár az életed más területén is kibontakoztathatsz. Ha tudsz a testalkatodnak megfelelően öltözködni, tudod, melyek a legelőnyösebb tulajdonságaid, és azok, amelyekről esetleg el kell terelni a figyelmet, nem lesz többet öltözködési problémád.

  • Ha köt a dress code

Ha köt a dress code, akkor a kánikulában se lázadj a munkahelyeden rövidnadrággal vagy éppen trikóval. Inkább találj ki jól variálható szetteket. Az irodai öltözékednek legyen egy olyan alapdarabja, amihez aztán át tudsz öltözni, és akár a munkahelyről továbbmenni barátnőkkel kávézgatni vagy bármilyen más programra. Egy elegánsabb blúz például jól párosítható farmer rövidnadrággal és nyári papuccsal is. Kombináld bátran a lazább és az elegánsabb stílust.

Ha köt a dress code, kombináld bátran a lazább és az elegánsabb stílust Forrás: Shutterstock
  • Ha pasi vagy és a pólót csak hírből ismered

Csak hogy a pasikat se hagyjuk ki a felsorolásból... Ha egész télen felsőtestre gyúrtál, akkor sem kell a városban felsőrész nélkül flangálni, mert egyébként ruhát viselve is látszik a befektetett munka, ráadásul nem kell minden petárdát előre ellőni. A fémeztelenkedést inkább hagyjuk a városban, de persze fesztiválokon és a strandon ez senkinek nem lesz ellenére. Hajrá!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.