Válassz fürdőruhát az alkatodnak megfelelően

bikini fürdőruha alkat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha meguntad a korábbi fürdőruhádat, még nem késő beszerezni az újat. Bármilyen fazon is tetszik, azt mindig tartsd szem előtt, hogy az alkatodhoz mi illik, hiszen így tudod a legtöbbet kihozni az adottságaidból. Ugyanúgy lehet ezzel játszani, mint egy jó sminkkel, azaz ami szép, azt kiemeljük, a kevésbé előnyös részekről pedig eltereljük a tekintetet. 

Homokóra

Forrás: Shutterstock, Tezenis

A homokóra alkat igencsak nőies, így szerencsés vagy, ha ebbe a csoportba tartozol. A széles váll, a dús keblek, a vékony derék és a széles csípő harmonikus testfelépítést ad, így nincs is kifejezetten szükség arra, hogy eltereljük bárhonnan is a figyelmet.

Neked a magas derekú alsó is nagyon jól áll, ráadásul ez a fazon szépen megnyújtja a combokat, még szebb formát ad a csípőnek. Felülre sokféle fazon közül válogathatsz a nyakban megkötős háromszög fazontól a balconette-ig. Egy dologra érdemes azért figyelni: az igazán dús keblű hölgyek számára a pánt nélküli bandeau nem szerencsés választás, hiszen nem biztosít megfelelő tartást.

Alma

Forrás: Shutterstock, Calzedonia

Ha alma alkatod van, akkor felsőtestben vagy erősebb. Erre az alkatra jellemző a karcsú, formás láb, így érdemes ezt hangsúlyozni.

Jó választás lehet egy alakformáló egyberészes darab, és egy kis dekoltázst is bátran bevállalhatsz. A félvállas darabok között is nézz szét, ezzel ügyesen leplezheted a kényes pontokat. A tankini is előnyös számodra, ami egy bikinialsó és egy topszerű felső kombinálása. Ha pedig bikiniben gondolkodsz, akkor felülre egy hagyományosabb darabot ajánlunk, alulra pedig jöhetnek bátran a minták, ami az előnyösebb részekre tereli a tekintetet.

Körte

Forrás: Shutterstock, Victoria's secret

Ha körte alkatod van, akkor az alsótested hangsúlyosabb, azaz a csípőd széles. Az ideális választás számodra az olyan fürdőruha, ami a felsőtestre viszi a tekintetet.

Érdemes alsónak egy egyszerű, akár szimpla fekete darabot választani, felülre viszont bátran válogathatsz a színes, mintás, akár gyöngyökkel hímzett bikinifelsők között. Az egyberészes fürdőruhákról sem kell lemondanod, de ez esetben is olyat keress, amin felül van valami díszítés, behúzás, hogy arra a tájékra kerüljön a hangsúly. Kiegészítőként egy szarong is jól jöhet a vízparton.

Téglalap

Forrás: Shutterstock, Victoria's secret

A téglalap alkat kissé fiús: nincsenek olyan domborulatok, mint a homokóra alkatnál. A csípőt és a lapos hasat is jól kiemeli viszont a magas derekú alsó, vagy az oldalt megkötős fazon, amit bátran beszerezhetsz mintásban is.

Nyugodtan válassz harsány, trópusi mintákat, természetesen felülre is. Ami a felsőt illeti, kis háromszög szuper, a bandeau alapvetően viszont nem a legjobb választás. De ha találsz ebből például fodros fazont, akkor az máris nem nyomja le, hanem pont hogy emel egy kicsit a melleken. A fodor egyébként is jót tesz ennek a testalkatnak, nemcsak azért, mert nőies, így lágyít a fiús alkaton, de optikailag növeli is kicsit a keblek méretét.

Rövidnadrágmustra: ezek a legtrendibb fazonokhttp://www.life.hu/trend/20190703-rovidnadrag-mustra-ezek-a-legtrendibb-fazonok.htmlA nyár évről évre visszatérő alapdarabja a sort. Három kedvenc fazonunk van idén, mindegyik más stílust, más életérzést képvisel, de izgalmasak és szerethetők. Találd meg te is a kedvencedet! TrendOrigoA nyári smink alapszabályaihttp://www.life.hu/trend/20190702-a-nyari-smink-alapszabalyai.htmlNyáron egészen másfajta ápolást és sminktermékeket igényel az arcunk, mint más évszakokban. A bőröd szépségének, egészségének érdekében érdemes betartani néhány alapszabályt. TrendOrigoSzőrtelenítés nyáron: ezeket a szabályokat tartsd behttp://www.life.hu/trend/20190701-a-nyari-szortelenites-szabalyai.htmlA nyári formához a nők számára a szőrtelen test is hozzátartozik. De melyik módszer a legalkalmasabb, ha nyaralásra készülünk, és mire kell odafigyelni a nyári szőrtelenítés kapcsán? Most eláruljuk! TrendOrigoKreatív édesanya! Férje régi ingjeiből varr csodás ruhákat a kislányánakhttp://www.life.hu/trend/20190619-stephanie-miller-ferje-regi-ingjeibol-varr-kislanyanak-ruhakat.htmlA 21. századra nyilvánvalóvá vált, hogy a divatipar egy rendkívül szennyező iparág, nem beszélve a vele kapcsolatos egyéb etikai kérdésekről, mint például a gyermekmunka és a kizsákmányolás. Éppen ezért fontos tudatos vásárlóvá válni, és ezért is üdvözöljük az olyan ötleteket és kezdeményezéseket, amelyek például az újrahasznosítást támogatják. TrendOrigo2019 nyarán is hódít a pasztellhajszínhttp://www.life.hu/trend/20190618-2019-nyaran-is-hodit-a-pasztell-hajszin-korall-roze-arany-es-barack.htmlHa valami igazán egyedire vágysz, ha szívesen feldobnád a külsődet a nyári hónapokra, akkor válassz a legtrendibb pasztellárnyalatok között, amikkel biztosan feltűnést keltesz majd. Mutatjuk a 3 kedvenc pasztellhajszínünket, amikkel nem lőhetsz mellé. TrendOrigoA nagy papucs- és szandálmustra – ezek a legmenőbb fazonok 2019 nyaránhttp://www.life.hu/trend/20190612-papucs-es-szandal-mustra-a-legmenobb-fazonok-2019-nyaran.htmlBerobbant a nyár, és vele a kánikula. Ebben az időben a legkényelmesebb viselet egy szellős ruha, és egy kényelmes, nyitott lábbeli. A papucsok és szandálok terén idén szuper trendek uralkodnak, szóval hőségriasztásra fel! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.