Az érzékeny bőr legjobb barátja: az Aloe vera

aloe vera szépségápolás érzékeny bőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már az ókorban is használták gyógyászati célokra az Aloe verát, ami a szépségiparnak is rendkívül fontos, természetes alapanyaga. A pozsgás hosszú leveleinek kocsonyás belseje bőrnyugtató, sejtregeneráló, gyulladásgátló hatású. Széles körű hatása miatt sokféle kozmetikumban megtalálható. Mutatjuk is a kedvenceinket!
  • The Body Shop: Aloe nyugtató nappali arckrém SPF15 (50 ml, 5290 Ft)

A napfény káros sugarainak hatásaitól véd ez a könnyed, 15 faktoros fényvédelemmel ellátott Aloe verás nappali arckrém. Nyugtatja és puhává varázsolja az érzékeny arcbőrt, miközben feltölti értékes nedvességgel. Legfőbb összetevője az Aloe vera, ami hatékonyan harcol a bőrirritáció ellen.
A pattanásos, gyulladt bőr kiváló ellenszere, csökkenti a faggyútermelést és a bőr kipirosodását. Található benne még sheavaj, ami A-, E- és F-vitaminokat tartalmaz, segíti a sejtregenerálódást és hosszantartó hidratálást biztosít. Harmadik fontos összetevője a szezámmagolaj, ami remek antioxidáns, és rengeteg hasznos anyagot tartalmaz: ómega-3, -6, -9 zsírsavakat, valamint nagy mennyiségű ásványi anyag – vas, nikkel, mangán – és vitamin - főleg E-vitamin – található benne.

The Body Shop: Aloe nyugtató nappali arckrém SPF15 Forrás: The Body Shop
  • Manna: Aloe vera–citromfű szappan (90 g – 1670 Ft)

Az Aloe vera vaj az Aloe vera gyógynövény és a kókuszolaj keveréke, ami így két, önmagában is kiváló bőrápolót egyesít ebben az extraszűz olívaolaj alapú szappanban. Friss, citromos, tiszta illatát a 100% tisztaságú citromfű és eukaliptusz illóolajok egyedülálló kombinációjának köszönheti. Csak hab a tortán, hogy a szappan mákszemeket tartalmaz, ami nemcsak fantasztikusan mutat, de kellemes, enyhe bőrradírozó hatással is gazdagítja az Aloe vera–citromfű szappant.

Manna: Aloe vera – citromfű szappan Forrás: Manna
  • Ilcsi: Aloé ginkgó szérum (30 ml, ár kérésre)

Korunk legnépszerűbb regeneráló növényei közé tartozik a ginkgó és az Aloe vera. Ebben a szérumban egyesül e két fantasztikus növény minden bőrszépítő tulajdonsága. A regeneráló, hidratáló, tápláló, nyugtató és feltöltő kozmetikum széles körűen alkalmazható számos bőrproblémára. Segíti a kollagénrostok regenerálódását, rugalmasító, erős szabadgyökfogó hatású és flavonoidokkal, vitaminokkal táplálja a bőrt. Már kis mennyiséggel is látványos eredményt érhetsz el az érett, rozáceás bőr ápolásakor.

Ilcsi: Aloé ginkgó szérum Forrás: Ilcsi
  • PomPom: Citromfű virágvizes zselé aloe verával (50 ml, 2690 Ft)

A vizes alapú növényi kivonatokból és hidratáló alapanyagokból készült krémre emlékeztető zselé rengeteg vizet juttat a bőr mélyebb rétegeibe. Zsiradékot nem tartalmaz, 85% vizes alapú összetevőből áll. A két gyógynövény, a citromfű és az Aloe vera gél közösen egy tökéletes természetgyógyászt alkot. A citromfű egyrészt fantasztikus illatot ad a terméknek, másrészt támogatja az Aloe vera nyugtató, bőrregeneráló, fertőtlenítő hatását.

PomPom: Citromfű virágvizes zselé aloe verával Forrás: PomPom
  • Olive & Oliva: Magic care (30 ml, 4190 Ft)

Emulziós krém vízhiányos, érzékeny bőrre. Fő hatóanyaga a körömvirág, az Aloe vera és a panthenol. A körömvirágolaj gyulladásgátló, karotinoid- és flavonoid-tartalmának köszönhetően antioxidáns hatású, de hegesítő, sőt, fényvédő tulajdonsága is figyelemre méltó. Az Aloe vera bőrregeneráló, hegesítő, hidratáló, gyulladásgátló, feszesítő hatású. Táplálja, nyugtatja a bőrt, megelőzi a pigmentfoltok kialakulását, illetve serkenti a kollagén- és a hialuronsavképződést a bőrben. A panthenol is hegesítő, gyulladásgátló és hidratáló tulajdonságú.

Olive & Oliva: Magic care Forrás: Olive&Oliva
  • Nagora: Varázsmogyoró–Aloe vera deo (50 ml, 2990 Ft)

Alumíniummentes, uniszex dezodor, ami nem hagy foltot a ruhán, nem irritál, nem ül ki a hónaljra. Hatását nem kevesebb, mint kilenc fantasztikus gyógynövénynek köszönheti. A varázsmogyoró bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő gyógynövény, amely enyhén összehúzó hatással is bír. Úgy mérsékli az izzadást, hogy közben nem tömíti el a pórusokat. A nyílgyökér kiváló nedvszívó, selymesnek, száraznak érezheted tőle a hónaljadat. Az Aloe vera hidratálja és nyugtatja a hónalj érzékeny bőrét. A kókusz erős szagtalanító, ugyanis gátolja az izzadságszagot okozó baktériumok szaporodását. A citrom összehúzó, baktériumölő, méregtelenítő hatása miatt került a deóba, a citromfű pedig erős szagtalanító. A teafa fertőtlenítő, baktériumölő tulajdonságú, az eukaliptusz baktériumölő és szagtalanító, a fodormenta pedig gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású.

Nagora: Varázsmogyoró–Aloe vera deo Forrás: Nagora Manufaktúra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.