Királyi viseletek és sztártervezők - II. Erzsébet születésnapja igazi divatünnep lett

Forrás: Getty Images -
fashion week tervező II. Erzsébet brit királynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 21-én ünnepelte II. Erzsébet brit királynő a 93. születésnapját. A királynőnek azonban egy hivatalos születésnapja is van, amit nagy parádéval ünnepelnek Londonban minden június második szombatján. Az eseményen ezúttal is megjelent az egész királyi család, a születésnapi ünnepségből pedig igazi divatünnep kerekedett. Most eláruljuk, hogy milyen ruhát viselt a királynő, illetve a hercegnék és hercegnők. 

II. Erzsébet, a kalapok királynője szokás szerint Angela Kelly designer és női szabó munkáját viselte. Ő 2002 óta a királynő személyi asszisztense, egyben tervezője. A fehér és halvány rózsaszín, tweed hatású ruha és kalap nagyon jól állt II. Erzsébetnek. Kiegészítőként természetesen gyöngyös ékszereket választott.

II. Erzsébet szokás szerint Angela Kelly designer és női szabó munkáját viselte Forrás: AFP

Tudjuk jól, hogy Katalin hercegné nagy tisztelője az Alexander McQueen divatháznak – hiszen a menyasszonyi ruháját is ők tervezték –, és ezúttal is onnan választotta ki pasztellsárga ruháját, amelyet a nyakrész és a pemplum tett igazán különlegessé. Ezt a Philip Treacy kalapot láttuk már Katalinon, ugyanezt viselte Harry és Meghan esküvőjén. A hercegné által viselt fülbevaló kifejezetten értékes darab volt. A királyné 1947-ben, az esküvőjére kapott hét igazgyöngyöt Bahrain uralkodójától, kettőből pedig nem sokkal később elkészítették ezt a fülbevalót. Az ékszer tehát II. Erzsébet gyűjteményéből való.

Katalin hercegné egy Alexander McQueen ruhát választott az eseményhez Forrás: Getty Images

A sussexi hercegné, vagyis Meghan Markle egy sötétebb árnyalatú ruhát választott az eseményre. Miután május 8-án, két nappal kisfiúk születése után bemutatták az újszülöttet, azóta Meghan nem jelent meg nyilvános eseményen. Ez volt az első alkalom, amire természetesen egy Givenchy ruhát választott. A divatház tervezte a hercegné menyasszonyi ruháját is. Meghan kalapját Noel Stewart tervezte.

Meghan Markle egy Givenchy ruhát viselt, a kalapját pedig Noel Stewart tervezte Forrás: Getty Images

Kamilla hercegné egy halványzöld, fehér virágos hímzéssel díszített Bruce Oldfield kabátot viselt, hozzá pedig egy fehér Philip Treacy kalapot választott. Ami az ékszereket illeti, Kamilla is az igazgyöngy mellett tette le a voksát.

Kamilla hercegné egy Bruce Oldfield kabátot viselt, és egy Philip Treacy kalapot választott mellé Forrás: Getty Images

Akit még érdemes kiemelni, az Lajos herceg, aki kék kisnadrágban, és kéken hímzett ingecskében ült édesanyja karján. Az egyébként rendkívül tündéri herceg viselete ismerős lehet, ugyanis apukája is viselt korábban ezzel szinte tökéletesen megegyező ruhát, amit később Harry herceg is hordott éppen egy születésnapi parádé alkalmával. Katalin és Vilmos szeretnek visszanyúlni Vilmosék gyermekkorába, Györgyöt is láthattuk korábban a régmúltat idéző szerelésben.

Lajos herceg Forrás: Getty Images

Diana, Katalin hercegné és Meghan Markle: 3 esküvő ruha, amit imádott a világ


Évtizedekig nélkülöznünk kell az olyan világraszóló királyi és hercegi esküvőket, mint amilyen a Meghan Markle-Harry herceg frigy volt. A hiányérzetet kicsit enyhítendő most együtt mutatjuk be a három legizgalmasabb esküvő bizonyos részleteit, különös tekintettel a menyasszonyi viseletekre. Olvasd el korábbi cikkünket!

Elképesztő, ahogy átváltoztatja a nőket ez a fodrász – fotókhttp://www.life.hu/trend/20190607-yevgeny-zhuk-fodrasz-csodaszeppe-varazsolja-a-noket.htmlEgy stílusodnak megfelelő frizura, egy szép smink és egy direkt neked összeválogatott öltözék erejét nem szabad lebecsülni. A következő képek is azt bizonyítják, hogy ezek hatására egy nő egyszerűen kivirul, megnő az önbizalma. TrendOrigoHeti trendjelentés: egy 71 éves modell volt a hét legszebbjehttp://www.life.hu/trend/20190607-heti-trendjelentes-szerepel-benne-maye-musk-michelle-pfeiffer-bella-hadid.htmlA hét legfontosabb vörös szőnyeges eseménye a CFDA díjátadó gála volt, ahol Palvin Barbi új frizurát villantott. Szerencsére a hét második felében sem maradtunk izgalmas outfitek nélkül. Mutatjuk a legemlékezetesebb darabokat! Trend--Imádjuk a szakállat, de nem mindegy, hogyan van levágva – Előtte-utána fotókhttp://www.life.hu/trend/20190606-elotte-utana-szakall-fotok.htmlA szakáll évek óta nem megy ki a divatból. Mi nők is imádjuk, és a férfiak is szeretnek kísérletezni vele. Sokszor azonban nem a megfelelő stílust választják, a rendezetlen, rosszul kezelt szakállnál viszont nincs rosszabb. TrendOrigoCFDA Fashion Awards: Jennifer Lopez és Palvin Barbi voltak az este sztárjaihttp://www.life.hu/trend/20190604-cfda-fashion-awards-2019-jennifer-lopezzel-es-palvin-barbival.htmlA legjobb divattervezőket díjazzák az évente megrendezett CFDA-gálán. A New York-i eseményre ezúttal is látványos ruhákban érkeztek a sztárok, köztük Jennifer Lopez, aki idén elnyerte a Fashion Icon díjat, de a magyar modell, Palvin Barbi sem hiányzott a díjátadóról. Mutatjuk a legemlékezetesebb outfiteket! TrendOrigoA top 7 legjobban öltözött sztár az idei cannes-i filmfesztiválrólhttp://www.life.hu/trend/20190527-a-top-7-legjobban-oltozott-sztar-az-idei-cannesi-filmfesztivalrol.htmlA hétvégén véget ért a 72. cannes-i filmfesztivál. Az esemény nemcsak a filmpremierek és a kiosztott díjak miatt izgalmas, a divatrajongókat a vörös szőnyeges bevonulások is legalább akkora izgalomban tartják. Most megmutatjuk, kik voltak az filmfesztivál legjobban öltözött sztárjai! TrendOrigoKönnyfakasztó divatfotók a 70-es évekből, amelyeket látnod kellhttp://www.life.hu/trend/20190517-konnyfakaszto-divatfotok-a-70es-evekbol-amiket-latnod-kell.htmlManapság a legnagyobb divat a retró. Évről évre változik, hogy éppen melyik évek inspirálják leginkább a divatipart, de gyakran a 60-as, 70-es, 80-as és 90-es évek stílusjegyei egyszerre is jelen vannak az aktuális trendekben. Ezúttal azonban a 70-es évekből hoztunk néhány izgalmas divatfotót. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.