A 10 legsikeresebb férfi modell az elmúlt évtizedekből

modell férfi divatipar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még a legfoglalkoztatottabb férfi modellek sem olyan híresek, mint női társaik, ráadásul nem is keresnek annyit a legnagyobb kampányokkal sem. Hogy ezt az egyenlőtlenséget kissé kisimítsuk, most bemutatjuk, kik azok a férfiak, akik az elmúlt évtizedekben a divat világát uralták.  
  • 2013-ban a Forbes szerint a legtöbbet kereső férfi modell az amerikai Sean O'Pry volt, akit többek között Armani- és Calvin Klein-kampányokban láthattunk.
Sean O'Pry Forrás: Instagram/seanopry55
  • Alex Lundqvist az 1990-es években robbant be, amikor Helena Christensen mellett szerepelt a Versace 1997-es őszi–téli kampányában. A svéd modellt a Guess és a Hugo Boss is foglalkoztatta.
  • Miután 2006-ban a Dolce & Gabbana Light Blue illatának arcává választották, David Gandy a világ egyik leghíresebb férfi modelljévé vált.
David Gandy Forrás: Instagram/davidgandy_official
  • A holland Mark Vanderloo 51 éves, mondhatni az iparág veteránja. Véletlenül lett modell, az 1990-es években elkísérte a barátnőjét egy fotózásra, ahol felfedezték. Mark leginkább Hugo Boss-kampányairól híres.
Mark Vanderloo Forrás: Hugo Boss
  • Tyson Beckford az 1990-es években lett a Ralph Lauren Polo vonalának arca. A sikeres modell pályafutását követően a showbizniszben maradt, a Make Me A Supermodel című modell-reality házigazdája lett.
  • 2011-ben a tajvani–kanadai modell, Godfrey Gao történelmet írt, az első ázsiai férfi lett, akit felkértek a Louis Vuitton férfiruházati kampányához. Azóta kínai nyelvű tv-műsorokban és filmekben is szerepelt.
  • 2002-ben egy brazil modellversenyen fedezték fel Evandro Soldatit, aki Armani- és Narciso Rodriguez-kampányokban állt modellt, de a Lady Gaga Alejandro című számához készült videoklipben is szerepet kapott.
Evandro Soldati Forrás: Instagram/evandrosoldati1
  • A ma már 51 éves svéd modell, Marcus Schenkenberg nem csak hosszú hajáról lett híres. Legemlékezetesebb alakítását a Calvin Klein-reklámokban nyújtotta a '90-es években, illetve Versace- és Armani-kampányokban is feltűnt.
Marcus Schenkenberg Forrás: sight-management.com
  • Jon Kortajarena mindössze 18 éves volt, amikor 2004-ben a Just Cavalli arcává vált. Azóta a spanyol modell számtalan kampányban szerepelt – Valentino, Giorgio Armani, Chanel, Hugo Boss –, valamint a Tom Ford 2009-es Egy egyedülálló férfi című filmjében is felbukkant.
Jon Kortajarena Forrás: Instagram/kortajarenajon
  • Lucky Blue Smith-t 10 éves korában fedezték fel, 12 évesen már az Yves Saint Laurent-nek dolgozott. Lucky most 20 éves, jelenleg az egyik legkeresettebb modell, olyan brandekkel dolgozik együtt, mint a Tom Ford, a Tommy Hilfiger, a Balmain és a Calvin Klein.

Ők a legdögösebb plus size férfi modellek – fotók

2016 tavaszán szerződtette egy modellügynökség az első plus size férfi modellt. Azóta a számuk igencsak megszaporodott, imádja őket a női és a férfi közönség is. Nem is csoda, talán kevésbé szálkásak, mint modelltársaik, de annyira emberiek és annyira helyesek, hogy csak szeretni lehet őket. Mutatjuk a legdögösebb plus size férfi modelleket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.