csipkebogyó szépségápolás C-vitamin bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rosa canina, magyarul csipkebogyó vagy vadrózsa fantasztikus gyógynövény, fontos része a házipatikának. Különösen a téli időszakban fogyasztjuk előszeretettel magas C-vitamin-tartalma, immunerősítő hatása miatt. Talán azt már kevesebben tudják, hogy a szépségápolásban is hatékony, a bőröregedésnek, de a tinikori bőrhibáknak is kiváló ellenszere. Íme, az 5 + 1 kedvenc csipkebogyós kozmetikumunk!
  • A csipkebogyó C-vitamin-tartalma külsőleg is rendkívül hatásos, hiszen antioxidáns hatású, szabályozza az oxidációs folyamatokat. Ezáltal fiatalos, üde, egészséges csillogású lesz a bőrünk.
  • C-vitamin-tartalma révén támogatja a bőr kollagéntermelését is, azaz megelőzi a korai bőröregedést, hozzájárul a bőr feszességéhez, a ráncok halványításához.
  • Ómega-3 és ómega-6 zsírsavakat tartalmaz, ezeknek köszönheti például gyulladáscsökkentő hatását.
  • Gyulladáscsökkentő hatása miatt a rozáceás, ekcémás, de a pattanásos bőr állapotán is javíthat.
  • Hosszú távú használata segíti a pórusok összehúzódását, a mitesszerek eltüntetését, a faggyútermelés normalizálását.
  • Kiváló hidratáló.
  • A ráncokat, a hegeket és a striákat is halványítja.
A csipkebogyó igazi csodaszer a bőrnek Forrás: Shutterstock

PomPom – Csipkebogyó bőrápoló arckrém (50 ml) 3500 Ft

Ha még nem múltál el 30 éves, és nem szereted az illatokat, arcbőröd normál, enyhén zsíros vagy kombinált, akkor ez a csipkebogyós krém neked való. Nem tömíti el a pórusokat, védi a bőrt a környezeti hatásoktól, a magas vitamintartalmú csipkebogyóolaj pedig erősíti a bőr szerkezetét.

PomPom 3500 Ft Forrás: PomPom

Ilcsi – Csipkebogyó tonik (125 ml) 4390 Ft

A tonik nyugtatja a nehezen kezelhető, érzékeny, pattanásos, gyulladásra és pirosodásra hajlamos bőrt. Erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet ellenállását a fertőzésekkel szemben.

Ilcsi 4390 Ft Forrás: Ilcsi

Phi – Vadrózsa anti-aging arckrém ráncok ellen (30 ml) 9900 Ft

A Vadrózsa Varázs egy rendkívül komplex és annál is hatékonyabb ránctalanító krém. Illata a damaszkuszi rózsáé, emellett bőröregedésgátló csipkebogyóolajat, hidratáló hatású növényi hialuronsavat, regeneráló, antioxidánsokban gazdag argánolajat, azonnali feszesítő hatásáról híres zsibbasztófüvet, jojobaolajat, C- és E-vitamint tartalmaz.

Phi 9900 Ft Forrás: Phi

HappySkin – Kleopátra testápoló bio-csipkebogyóolajjal (200 ml) 4490 Ft

Bioolajokban gazdag és krémes, testes állaga elősegíti a bőr hidratációját. Bio-csipkebogyóolaj, bio-jojobaolaj és bio-rózsavíz hatóanyagaival biztosítja a selymes, puha tapintású bőr érzetét. Rendkívül gyorsan beszívódik, hatása azonnal érződik. Rendszeresen alkalmazva hidratált, egészséges, szép bőr érhető el. Ekcémára hajlamos bőrre is kifejezetten ajánlott.

HappySkin 2990 Ft Forrás: HAppy skin

BotanicOil – Rosa Canina (30 ml) 4990 Ft

Magyarországon őshonos vadrózsa terméséből készült, hidegen sajtolt csipkebogyóolaj. A szűz olaj flavonoidokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. A különleges zsírsavösszetételű csipkebogyóolaj támogatja a bőr sejtregenerációs folyamatait, csökkentheti a pigmentfoltokat és a népi gyógyászatban gyakran használják hegek kezelésére, halványítására. A leghatásosabb fiatalságmegőrző olajok egyike. Érett, száraz és törékeny bőrre javasolt.

BotanicOil 4990 Ft Forrás: Phi

Magister – Csipkebogyó szappan (100 g) 1190 Ft

100%-ban természetes, illat-, allergén- és pálmaolajmentes natúrszappan. A szép, piros, gyógyszerkönyvi minőségű csipkebogyókból vizes áztatással készült, az érzékeny, száraz, irritált bőr támogatására és kíméletes tisztítására alkalmas.

Magister 1190 Ft Forrás: Magister

Kizárólag vegyszermentes kozmetikumokat használj

Válassz természetes alapanyagokból készült, mesterséges illat- és színezékanyagoktól, pálmaolajtól, kőolajszármazéktól, parabéntől, SLS-től és egyéb, a bőrt irritáló anyagoktól mentes kozmetikumokat. Keresd az állatkísérleteket elutasító logót is. Részesítsd előnyben a magyar natúrkozmetikumokat, igazi csodákra bukkanhatsz a hazai piacon.
Heti trendjelentés – Scarlett Johansson borzalmasan nézett ki a Bosszúállók premierjénhttp://www.life.hu/trend/20190412-heti-trendjelentes-szerepel-benne-scarlett-johansson-gigi-hadid-bella-hadid.htmlA hét az ACM díjátadó gálával indult, ahol megcsodálhattuk Nicole Kidman csodás szettjét, illetve szörnyülködhettünk Gwen Stefani plasztikázásán. Szerencsére a hét második fele is tartogatott izgalmas pillanatokat. Mutatjuk is a legemlékezetesebb vörös szőnyeges outfiteket! Trend--5 + 1 természetes hajápoló termék a gyönyörű hajkoronáérthttp://www.life.hu/trend/20190411-natur-termeszetes-hajapolo-termekek-a-csodaszep-hajert.htmlHa fontos számodra, hogy ne vegyszerekkel szépülj, ha szeretnél olyan termékeket használni, amelyekért nem végeznek állatkísérleteket, és amelyek nem tartalmaznak kőolajszármazékokat, illetve mesterséges illat- és színező anyagokat, akkor ezekért a natúr hajápolókért odáig leszel. Csillogó és dús hajkorona természetesen! TrendOrigoMég mindig hódítanak a csúnya cipők: chunky sneakerek tavaszrahttp://www.life.hu/trend/20190409-meg-mindig-hoditanak-a-csunya-cipok-chunky-sneakerek-tavaszra.html2017-ben készült az első chunky sneaker, ami szépen lassan véget vetett a minimalista cipők korszakának. 2019-ben még mindig él a trend, sőt egyre nagyobb teret hódít magának. A tavaszi–nyári szezonban is az egyik legvagányabb viseletnek számít. TrendOrigoACM Awards: Nicole Kidman és Gwen Stefani keltettek feltűnést a díjátadónhttp://www.life.hu/trend/20190408-acm-awards-trendjelentes-a-dijatadorol.htmlAz ACM, vagyis az American Country Music Awards a kisebb zenei díjátadók között a legfontosabb eseménynek számít az Egyesült Államokban. A vörös szőnyegen ezúttal nem csak a szakma krémje vonult fel, de olyan világsztárok is, mint Nicole Kidman és Gwen Stefani. Trend--Heti trendjelentés: Palvin Barbi elbűvölő külsővel hódíthttp://www.life.hu/trend/20190405-heti-trendjelentes-szerepel-benne-palvin-barbi-emilia-clarke-emily-ratajkowski.htmlA héten néhány filmpremier keltett bennünk várakozást, mindezek mellett Miranda Kerr és Palvin Barbi is meglepetést okoztak. Mutatjuk a legemlékezetesebb vörös szőnyeges outfiteket. TrendOrigoTavasszal is hódít a leopárdminta – így viseldhttp://www.life.hu/trend/20190408-tavasszal-is-hodit-a-leopard-mint-igy-viseld.htmlAz őszi–téli szezonban hihetetlen sodrással jött be a a divatba a leopárd- vagy más néven ocelotminta. A trend továbbra is tartja magát, így ha még nem szereztél be egy ocelotmintás ruhadarabot sem, akkor most eljött az ideje. Mi pedig megmutatjuk, hogyan viseld ezt a vagány mintát a tavaszi–nyári időszakban. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.