5+1 kozmetikum, amire minden huszonévesnek szüksége van

Forrás: Shutterstock -
huszonéves szépségápolás kozmetikum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már tinédzser korban is fontos, hogy az ember a megfelelő arcápolókat használja, főleg, ha különböző bőrproblémái vannak. Huszonévesen pedig, amikor azt gondolnánk, hogy örökre hamvas és feszes marad a bőrünk, akkor végképp nagyon oda kell figyelni rá, hogy mivel és hogyan ápoljuk. Ettől függ ugyanis, hogy valóban szép lesz-e később a bőrünk, vagy sem. 

Hajlamosak vagyunk megvárni a problémát, ahelyett, hogy inkább a megelőzésre helyeznénk a hangsúlyt. Az arcápolással ez éppen így van: ha megfelelően gondoskodunk a bőrünkről, akkor például a ráncosodást, a bőrhibákat is megelőzhetjük, illetve kitolhatjuk a megjelenésüket. Amit most kensz az arcodra, az 20 év múlva is számítani fog!

  • arclemosó

A sminktől és a szennyeződésektől minden este meg kell tisztítani az arcunkat, sőt reggel sminkelés előtt is érdemes áttörölni a bőrünket az arclemosóval. A nem megfelelő tisztításnak csúnya következményei lehetnek: eltömődnek a pórusok, pattanások alakulhatnak ki, és a bőr öregedését is gyorsítja. Arclemosót a bőr típusának megfelelően kell kiválasztani, illetve egyéni ízlésnek megfelelően, hiszen az arclemosó lehet hab, zselé, arctej, de szappan is.

Reggel és este is érdemes áttörölni a bőrünket az arclemosóval Forrás: Shutterstock
  • C-vitamin-szérum

Lady Gaga gyönyörű arcbőre irányította rá a figyelmet nem is olyan régen a C-vitamin-szérumok csodatévő hatására. A C-vitamin, ami antioxidáns hatású, tápláló, ragyogóvá varázsolja a bőrt, védi a káros hatásoktól, ráadásul a bőr kollagéntermeléséhez is hozzájárul.

Jó tudni!

A szérum egy rendkívül összetett készítmény, amely igen magas koncentrációban tartalmaz aktív hatóanyagokat. Gyorsan látványos eredményt lehet elérni vele. Feltölti a bőrt, ellátja rengeteg vitaminnal, különböző hatóanyagokkal, tényleg ragyogni fog tőle a bőrünk, így érdemes beiktatni a napi rutinunkba, akár önmagában felvinni pár cseppet, vagy a hidratálónkba keverve.
  • BB krém (SPF 25)

Mindennapi használatra alapozó helyett tökéletes választás a BB krém. A melegebb hónapokban különösen jó hasznát lehet venni, hiszen rendkívül könnyű állagú. Fedőképessége mellett hidratáló tulajdonsága is van, és nagyon fontos, hogy olyat válasszunk, amely fényvédőt is tartalmaz. Minimum SPF 25-ös terméket válassz. Az UV-A sugaraknak a bőröregedésben is komoly szerepük van, ugyanis roncsolják a bőrben lévő kollagént. Ezért rendkívül fontos, hogy olyan termék kerüljön az arcukra, ami védelmet nyújt.

Mindennapi használatra alapozó helyett tökéletes választás a BB krém Forrás: Shutterstock
  • szemránckrém

Az első mimikai ráncok főleg a szem környékén jelennek meg, ahol egyébként is kifejezetten vékony a bőrünk. Talán nem gondolnánk, de a szemránckrém használatát is érdemes elkezdeni a húszas éveink közepén megelőzés céljából.

  • hidratáló

Egy gyorsan felszívódó hidratáló krém csodákra képes. Kevesen tudják, de még a zsíros bőrnek is szüksége van hidratálásra, bár nem mindegy, hogy milyen terméket használsz rá. Ha teheted, válassz vizes alapú terméket. Manapság a hidratáló krémekben olyan tápláló pluszösszetevők is vannak, amelyek hatására egy komplett nappali arckrémmel is felérnek.

Egy gyorsan felszívódó hidratáló krém csodákra képes Forrás: Shutterstock
  • éjszakai arckrém

Éjszaka pihen a bőrünk, regenerálódik. Ez a tökéletes idő arra, hogy ellásd hatóanyagokkal, vitaminokkal. Ehhez egy éjszakai krémre lesz szükséged, amit mindenképpen a saját bőrtípusodnak megfelelően kell kiválasztanod.

Kizárólag vegyszermentes kozmetikumokat használj!

Válassz természetes alapanyagokból készült, mesterséges illat- és színezékanyagoktól, pálmaolajtól, kőolajszármazéktól, parabéntől, SLS-től és egyéb, a bőrt irritáló anyagoktól mentes kozmetikumokat. Keresd az állatkísérleteket elutasító logót is. Részesítsd előnyben a magyar natúrkozmetikumokat, igazi csodákra bukkanhatsz a hazai piacon. Éljen a vegyszermentes bőrápolás!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.