A dús és hosszú szempillák titka

Forrás: Shutterstock -
szempilla szépségápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nők számára a szemek hangsúlyozása a sminkelés egyik legkardinálisabb pontja. A szép, tiszta tekintet sokat elárul az emberről, így nem is csoda, hogy szeretjük a lehető legszebben felöltöztetni. 
  • A tisztítás mindenekelőtt

A szép, egészséges szempilla alapja, hogy ne ártsunk neki. Azzal pedig, ha nem tisztítod rendesen minden este, nagyon komoly problémákat okozhatsz. Egyrészt az érzékeny szeműeknek könnyedén begyulladhat a szeme, másrészt pedig a fent hagyott festék annyira elnehezíti a pillákat, hogy akár le is töredezhetnek.

A szép, egészséges szempilla alapja a szemkörnyék alapos tisztítása Forrás: Shutterstock
  • A megfelelő spirál

Annyiféle szempillaspirál van a piacon, hogy az ember előbb veszik el a kínálatban, minthogy megtalálná az igazit. Érdemes azonban rászánni az időt, hogy felmérd az általad megfelelőnek ítélt árkategóriában kapható típusokat, hiszen egy jó szempillaspirál csodákat tud tenni.

Top 10 szempillaspirál: ezekkel nem hibázhatsz!

Te is bajban vagy, amikor a szempillaspirálok széles választékával szembesülsz? Larion Oscar sminkmester segít most eligazodni a mascarák világában. Következzen a top 10 legjobb szempillaspirál!

  • A spirálhasználat jelentősége

A jó spirál valóban képes dúsítani és hosszabbítani a pillákat, ha jól használod. Talán nem olyan nagy feladat, mint a tökéletes rúzsozás, de a spirálozást sem szabad elsietni. Fontos tudni, hogy a dúsabb hatású pillákért vízszintesen is fontos enyhén jobbra-balra mozgatni a a töveknél a spirált, majd szépen ívelheted egyenesen felfelé. Ezt a mozdulatot kell többször is megismételni. A szemzugban lévő pillákat se hagyd ki. A felső pillasor után az alsó pillasoron is érdemes a vízszintes irányú mozgatással felvinni a festéket a dús hatásért. Egy dologra nagyon figyelj: semmiképpen ne maradjon csomós a festék, mert az ápolatlan hatást kelt.

A dúsabb hatású pillákért vízszintesen is fontos enyhén jobbra-balra mozgatni a a töveknél a spirált Forrás: Shutterstock
  • A ricinusolaj egy igazi csodaszer

A ricinusolaj túlzás nélkül egy igazi csodaszer. Sokan hajra is használják, de szempillára kifejezetten hatásos és ajánlott, ráadásul gyógyszertárban fillérekért szerezhető be. Az olajat estére érdemes felvinni a megtisztított szempillákra, így lesz ideje kifejteni a hatását, reggel pedig langyos vízzel érdemes átmosni. Rövid időn belül látványos eredményt érhetsz el a ricinusolajjal: rendszeres használat mellett sűrűbb és hosszabb szempilláid lesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.