cserepes ajkak bőrszárazság tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az extrém téli bőrszárazság nem csak a kezeinket és az arcunkat érinti, az ajkak cserepesedése is sokkal gyakoribb a téli hónapokban. A nem túl esztétikus, és néha már fájdalmas száraz ajkak ellen azonban van ellenszer. Mutatjuk őket!
  • 1. Igyál sokat

Télen sokkal kevésbé szomjazzuk a vizet, mint a melegebb hónapokban. Ennek ellenére sem elhanyagolható a napi 2 liter folyadék. Minden egyes sejtednek szüksége van a vízre a megfelelő működéshez, ráadásul kívül és belül is hidratál. A bőröd kiszáradása ellen is sokat tehetsz, ha elegendő vizet iszol.

Igyál sok vizet télen is! Forrás: Shutterstock
  • 2. Egyél zöldségeket, gyümölcsöket

Igaz, hogy a téli szezon nem a legnagyobb Kánaán a zöldségek és gyümölcsök szempontjából, de a hidratáláshoz nagy szükség van rájuk, hiszen ezekben is - változó arányban, de mindenképpen - van víztartalom. Kutatások kimutatták, hogy a gyümölcsök és zöldségek kétszer olyan hatékonyan hidratálják a szervezetünket, mint a sima víz, mivel természetes só, fehérje, ásványi anyag és vitamin is található bennük.

  • 3. Ne nyalogasd az ajkaidat

Habár úgy érezheted, hogy az állandó nyalogatás segít leküzdeni a szájszárazságot, valójában csak rosszabbat teszel vele, ezzel ugyanis még inkább kiszárítod az ajkaidat.

Ne nyalogasd az ajkaidat! Forrás: Shutterstock
  • 4. Radírozd

Hetente egyszer érdemes leradírozni a bőrünket. Ezzel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és abban is segít, hogy a mindennapi rutinhoz használt kozmetikumok valóban ki tudják fejteni hatásukat a bőrünk mélyebb rétegeiben. A radírozás alkalmával az ajkaidat se hagyd ki, ezzel segítesz a vérkeringés serkentésében és a bőr regenerálódásában.

Tipp

Radírozáshoz őrölt kávé és méz keverékét is használhatod, nincs szükség drága arcradírra.
  • 5. Jó balzsamot használj

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ajakbalzsamot használsz. Sajnos több olyan terméket is találunk a piacon, amely nem hogy nem segít, de még inkább szárítja az ajkakat. Az igazán jó ajakbalzsamot nem kell óránként felvinnünk, mert hosszan hidratál. Feltétlenül kerüld a mesterséges illatanyagot és színezéket, a kőolajszármazékokat, a parabént, az SLS-t tartalmazó termékeket. Lehetőleg növényi olajokat tartalmazó balzsamot szerezz be: a shea vaj, a kakaóvaj, a méhviasz, a sárgabarackmag-olaj, a kókuszolaj, a szőlőmagolaj megbízható hívószavak.

Visszatér a divatba az usánka: ismerd meg a legmelegebb sapka történetéthttp://www.life.hu/trend/20190122-visszater-a-divatba-az-usanka-ismerd-meg-a-legmelegebb-sapka-tortenetet.htmlAz egyik legmelegebb téli ruhadarab, egyszerre védi a fejet, a füleket, sőt az arcunk egy részét is melegen tartja. Az usánka ma egy a sok trendi ruhadarab közül, korábban azonban háborúkat döntött el. TrendOrigoÓriásmasnik a vörös szőnyegről: az elmúlt idők legborzasztóbb trendjehttp://www.life.hu/trend/20190123-oriasmasnik-a-voros-szonyegrol.html2018-ban a vörös szőnyeges megjelenések alkalmával kifejezetten sokszor viseltek a hírességek kisebb, de inkább nagyobb masnikkal kombinált estélyi ruhákat. A legtöbb esetben azonban nagyon rossz húzásnak bizonyult a karakteres dísz. Trend--A parfümviselés szabályai: 5 hiba, amit semmiképpen ne kövess elhttp://www.life.hu/trend/20190121-a-parfumviseles-szabalyai.html"Egy olyan nőnek, aki nem visel parfümöt, nincs jövője" - mondta Coco Chanel, és ki másnak is hihetnénk ilyen dolgokban, mint a nők felszabadítójaként is ismert divattervezőnek. Ha te is imádod az illatokat, akkor nem árt, ha tisztában vagy ezzel az öt gyakori hibával, amit a parfüm vásárlása, illetve viselése kapcsán elkövethetünk. TrendOrigoHeti trendjelentés: Naomi Campbell felismerhetetlen új frizurájávalhttp://www.life.hu/trend/20190118-heti-trendjelentes-szerepel-benne-naomi-campbell-gwyneth-paltrow.htmlA hetet erősen indítottuk, a Critics Choice Awards vörös szőnyegén csodás ruhakölteményeket és divatbakikat is bőven láthattunk. Ezt követően is akadt néhány emlékezetesebb divatpillanat, különös tekintettel Naomi Campbell új frizurájára. Trend--Ilyen ruhában találkoztak a sztárok II. Erzsébet királynővel - Fotók!http://www.life.hu/trend/20190115-ilyen-ruhaban-talalkoztak-a-sztarok-ii-erzsebet-kiralynovel-fotok.htmlII. Erzsébet brit királynővel igazi megtiszteltetés találkozni. Ez a találkozó természetesen az udvari protokoll betartása szerint zajlik, ami nem minden esetben jelenti azt, hogy mentes az izgalmaktól. Most összegyűjtöttünk néhány emlékezetes eseményt, amikor a brit királynő világsztárokkal találkozott. TrendOrigoTop 13 legborzalmasabb ruha a Golden Globe-gálák történetébőlhttp://www.life.hu/trend/20190108-top-13-legborzalmasabb-ruha-a-golden-globe-galak-tortenetebol.htmlHelyi idő szerint vasárnap este rendezték meg a 76. Golden Globe-gálát, ahol csodálatos estélyi ruhákat, nagy divatbakikat és furcsa férfiöltözeteket is láttunk. A korábbi években is nagyjából ez volt a vörös szőnyeges felhozatal, így mi most 1990-től gyűjtöttük össze a legrondább ruhákat a Golden Globe-ról. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.