Hibák, amelyeket hajmosás során elkövethetsz

Forrás: Shutterstock -
fashion week frizura haj hajmosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hajmosás nem egy bonyolult dolog, de sokan nem tudják, a szép haj titka a hajmosás mikéntjében rejlik. Tippek, amelyekkel szebbre és kevésbé zsírosodóvá varázsolhatod a hajadat!

1. hiba: a sampon a legfontosabb része a hajmosásnak

Megveheted a piacon kapható legdrágább sampont is, az nem ér semmit, ha nem használod helyesen. A fejbőr és a haj gondos átmasszírozása és az öblítés legalább olyan fontos, mint maga a sampon. A fejbőrt soha ne körömmel dörzsöld, használd a puha ujjbegyeket. A masszírozás fontos, mert eközben ledörzsölöd a fejbőrről a verejték- és faggyúmirigyek váladékát, a balzsam, a hajformázók maradványait is, így a fejbőröd tiszta és egészséges lesz.

2. hiba: a házi samponok mindig jobbak

Természetesen léteznek olyan házi samponok, amelyek nagyon jó hatással vannak a fejbőrre és a hajra, de nem mindegyik recept tartozik ide. Azok, amelyekben például citrom van, kifejezetten irritálhatják a fejbőrt és a hajszálak gyökereit, a menta és a mentol pedig allergiás reakciókat is okozhat.

3. hiba: sok hajhoz sok sampon kell

Sokan jóval több sampont használnak annál, mint amennyire valóban szükség lenne, mert szeretik, ha jó sok hab képződik hajmosás közben. Pedig a hab tulajdonképpen ahhoz kell, hogy segítse a sampont "dolgozni" a hajszálakon és a fejbőrön, de ha túl sok képződik belőle, az megakadályozza, hogy a sampon kifejtse a hatását. Mivel a hajmosásnál csak a fejbőrödet kell igazán megmosni, és a fejről lecsurgó sampon pont elég ahhoz, hogy lemossa a hajszálakról is a szennyeződést, sok hajhoz tulajdonképpen ugyanannyi sampon kell, mint kevéshez.

Forrás: Shutterstock

4. hiba: a különleges adalék mindig hatásosabb

Léteznek olyan samponok, amelyek különleges adalékokat tartalmaznak, mint például olívaolaj vagy kaviár. Ahhoz, hogy ezek a termékek valóban különbözzenek "közönséges" társaiktól, 1-3 százaléknyi különleges hozzávalónak jelen kell lennie bennük. Ez viszont azt eredményezheti, hogy a hajad egyszerűen telítődik 4-5 hajmosás után az extra hozzávalóktól. Ugyanez a helyzet a 2in1 samponokkal is - főleg, ha azokat nap mint nap használod. Ilyenkor a sampon nem tudja véghezvinni azt, amire hivatott, nevezetesen, hogy lemossa a balzsamot a hajról, hiszen egyszerre hatnak. Érdemes tehát a gyakori hajmosáshoz kizárólag sampont használni.

Plusz 1 tipp azoknak, akiknek könnyen zsírosodik a hajuk:

Hajmosás után csak a hajad tövét szárítsd meg, ha lehet, a többi részét hagyd magától megszáradni. Így sokkal kevésbé lesz zsíros a hajad.

Nyilvánosan szólt be Vilmos herceg Katalinnak: a ruhájára tett megjegyzésthttp://www.life.hu/trend/20181209-nyilvanosan-szolt-be-vilmos-herceg-katalinnak-a-ruhajara-tett-megjegyzest.htmlKatalin és Vilmos nemrégiben Ciprusra repültek, hogy meglátogassák a karácsonykor ott állomásozó brit királyi légierő tagjait, akik nem tudnak hazatérni az ünnepekre a családjukhoz. Trend--Se bugyi, se melltartó nem takarja Jennifer Lopez testét: fotóhttp://www.life.hu/trend/20181103-se-bugyi-se-melltarto-nem-takarja-jennifer-lopez-szineszno-testet-foto.htmlA 49 éves énekesnőről az InStyle magazinba készültek címlapfotók. TrendOrigoGáspár Evelin sminkje nem jött be a követőinekhttp://www.life.hu/trend/20181020-gaspar-evelin-sminkje-nem-jott-be-a-kovetoinek-negativ-kommentek.htmlOrigoFalatnyi fehér miniszoknyában fotózták Hosszú Katinkáthttp://www.life.hu/trend/20180902-falatnyi-feher-miniszoknyaban-fotoztak-hosszu-katinka-uszonot.htmlHosszú Katinkáról a legtöbbször az úszodából vagy edzőteremből látni fotókat, ezért is különösen kincs, amikor utcai ruhában, pláne ilyen csinosban készül róla kép. Trend--Kiakadtak a Survivor nézői: miért kötelező a fenékmutogatás a játékbanhttp://www.life.hu/trend/20181020-kiakadtak-a-survivor-nezoi-miert-kotelezo-a-fenekmutogatas-a-jatekban.htmlAmióta elkezdődött a műsor, pörög a Survivor Facebook-oldala. Az is lehet tudni, hogy a nézők mely játékosokkal szimpatizálnak a leginkább, és azt is, hogy adásról adásra ki az, akit nem kedvelnek és miért. TrendOrigoDögös fotón pózol Tóth Gabihttp://www.life.hu/trend/20180811-dogos-foton-pozol-toth-gabi-kutyajaval-sanyival.htmlKiskutyájával, Sanyival fotózkodott Tóth Gabi. A kommentelők egy része azonban nem csupán a cukiságot díjazta a képen...Trend--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.