A nagy fürdőruha-választó: találd meg az alakodnak megfelelő fazont

Nyár bikinitrend2018 bikini fürdőruha testalkat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan berobban a várva várt nyári szezon: a tikkasztó hőség, a vízpart, a bikini időszaka. Sokan tartanak attól, hogy fürdőruhában mutassák meg alakjukat, pedig csak rá kell találni a megfelelő fazonra, hogy igazán felszabadultak és sugárzóak lehessünk a strandon (is).

Körte

Ha körte alkatod van, akkor alsótested hangsúlyosabb, azaz csípőd széles. Az ideális választás számodra az olyan fürdőruha, ami felülre viszi a tekintetet. Érdemes alsónak egy egyszerű, akár szimpla fekete darabot választani, felülre viszont bátran válogathatsz a színes, mintás, akár gyöngyökkel hímzett bikinifelsők között. Az egyberészes fürdőruhákról sem kell lemondanod, de ez esetben is olyat keress, amin felül van valami díszítés, behúzás, hogy arra a tájékra kerüljön a hangsúly. Kiegészítőként egy szarong is jól jöhet a vízparton.

Körte alkat - ideális választás számodra az olyan fürdőruha, ami felülre viszi a tekintetet Forrás: Tezenis, Shutterstock

Alma

Ha alma alkatod van, akkor felsőtestben vagy erősebb. Erre az alkatra jellemző a karcsú, formás láb, így érdemes ezt hangsúlyozni. Jó választás lehet egy alakformáló egyberészes darab, és egy kis dekoltázst is bátran bevállalhatsz. A félvállas darabok között is nézz szét, ezzel ügyesen leplezheted a kényes pontokat. A tankini is előnyös a számodra, ami egy bikinialsó és egy topszerű felső kombinálása. Ha pedig bikiniben gondolkodsz, akkor felülre egy hagyományosabb darabot ajánlunk, alulra pedig jöhetnek bátran a minták, ami az előnyösebb részekre tereli a tekintetet.

Alma alkat - A félvállas darabokkal ügyesen leplezheted a kényes pontokat Forrás: Tezenis, Shutterstock

Homokóra

A homokóra alkat igencsak nőies, így szerencsés vagy, ha ebbe a csoportba tartozol. A széles váll, a dús keblek, a vékony derék és a széles csípő harmonikus testfelépítést ad, ahol nincs kifejezetten szükség arra, hogy eltereljük bárhonnan is a figyelmet. Neked a magas derekú alsó is nagyon jól áll, ráadásul ez a fazon szépen megnyújtja a combokat, még szebb formát ad csípőnek. Felülre sokféle fazon közül válogathatsz a nyakban megkötős háromszög fazontól a balconette-ig. Egy dologra érdemes azért figyelni: az igazán dús keblű hölgyek számára a pánt nélküli bandeau nem szerencsés választás, hiszen semmit nem tart.

Homokóra alkat - a magas derekú alsó szépen megnyújtja a combokat Forrás: Tezenis, Shutterstock

Téglalap

A téglalap alkat kissé fiús: nincsenek olyan domborulatok, mint a homokóra alkatnál. A csípőt és a lapos hasat is jól kiemeli viszont a magas derekú alsó, vagy az oldalt megkötős fazon, amit bátran beszerezhetsz mintásban is. Nyugodtan válassz harsány, trópusi mintákat, természetesen felülre is. Ami a felsőt illeti, kis háromszög szuper, a bandeau alapvetően viszont nem a legjobb választás. De ha találsz ebből például fodros fazont, akkor az máris nem nyomja le, hanem pont hogy emel egy kicsit a melleken. A fodor egyébként is jót tesz ennek a testalkatnak, nemcsak azért mert nőies, így lágyít a fiús alkaton, de optikailag növeli is kicsit a keblek méretét.

Téglalap - a fodros fazon kiemeli kicsit a melleket Forrás: Tezenis, Shutterstock
Isten is hercegnének teremtette Meghan Markle-t: stílusevolúcióhttp://www.life.hu/trend/20180517-meghan-markle-stilusevolucioja.htmlMájus 19-én esküszik örök hűséget Harry herceg és Meghan Markle. A délben kezdődő ceremónia az egész világot lázban tartja, és ahogy annak idején Katalin és Vilmos nagy napját, úgy Harry és Meghan esküvőjét is élőben követhetjük majd. Mi is lázasan készülünk az eseményre, ezúttal Meghan stílusevolúciójának jártunk utána! Trend--Inspiráló lime: így használd a sminkedhezhttp://www.life.hu/trend/20180516-inspiralo-lime-igy-hasznald-a-sminkedhez.htmlÜdítően izgalmas lehetsz a limezöld árnyalattal. Ha imádod a friss, vibráló megjelenést, akkor mindenképpen próbáld belecsempészni a sminkedbe. Larion Oscar sminkmester megmutatja, hogyan! TrendOrigoLélegzetelállító és extrém estélyik a cannes-i filmfesztivál nyitónapjánhttp://www.life.hu/trend/20180509-lelegzetelallito-es-extrem-estelyik-a-cannesi-filmfesztival-nyitonapjan.htmlTegnap, azaz kedden délután megkezdődött a 71. cannes-i filmfesztivál. Az esemény az Everybody Knows (Todos Lo Saben) című film vetítésével indult, amelyre természetesen a vörös szőnyeges bevonulással érkeztek meg a filmes szakmai nagyjai. Mutatjuk a nyitónap legemlékezetesebb estélyi ruháit! TrendOrigoPalástok, glóriák, angyalszárnyak: a katolicizmus volt a 2018-as Met-gála témájahttp://www.life.hu/trend/20180508-met-gala-2018-a-katolicizmus-volt-a-holywoodi-jelmezbal-temaja.htmlA sztárvilág legizgalmasabb eseményének, a Met-gálának szervezői idén igazán különleges témával álltak elő. A jelmezbálként is értelmezhető eseményt a katolicizmus témája köré építették. Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination (Mennyei testek: Divat és a katolikus fantázia) - olvashatjuk a hivatalos tematikát. Nézzük, hogyan ugrották meg a feladatot a sztárok: mutatjuk a legemlékezetesebb ruhákat! Trend--60 évesen is bombaformában: Michelle Pfeiffer szépségtrükkjeihttp://www.life.hu/trend/20180424-sminkelj-ugy-mint-a-szuletesnapos-michelle-pfeiffer.htmlHollywood ünnepelt színésznője, Michelle Pfeiffer ma ünnepli 60. születésnapját! Mi a művésznő kortalan szépségének titka? A hiúsága! TrendOrigoNadrágban a vörös szőnyegen: az elmúlt évek legemlékezetesebb outfitjeihttp://www.life.hu/trend/20180503-nadragban-a-voros-szonyegen-az-elmult-evek-legemlekezetesebb-outfitjei.htmlHabár a legnagyobb vörös szőnyeges eseményeken a black tie a dress code, még ekkor is előfordul, hogy a színésznők nadrágban jelennek meg. Mutatjuk az elmúlt évek legemlékezetesebb nadrágos outfitjeit, a legjobbaktól a legrosszabbakig. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.