Miért számít extrémnek, ha valaki megmutatja smink nélküli arcát?

Photoshop álarc smink nélkül smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt években mindig nagy szenzáció kerekedett abból, ha valamelyik sztár hivatalosan is megmutatta magát smink vagy photoshop nélkül. Mintha tényleg egy féltve őrzött maszkot vennének le magukról, felfedve valódi énüket. Az elmúlt napokban Christina Aguilera címlapja döbbentette meg a nagyérdeműt. De hogy jutottunk el idáig?

Annyira furcsa világot élünk, hogy egyenesen hőstettnek számít, ha valaki smink nélkül mutatja meg magát. Pedig egyébként a smink sem ördögtől való, csak helyén kellene kezelni ezt is, és a természetességet is. A sztárvilágban viszont kevesen tudják ezt így csinálni: mindenki minden pillanatában tökéletesnek akarja mutatni magát, de persze ennek is megvan az oka, legtöbben az elvárásokkal magyarázzák mindezt. Bárhogy is van, túl sokáig és túl messzire ment ezen az úton a világ, ami a művi tökéletességet, a látszatboldogságot illeti.

Kylie Jenner Forrás: Giphy

Valahol a modellek aranykorában kezdődhetett, majd gyökeret vert a hollywoodi álomvilágban, és a fogyasztói társadalom mértéktelenségében teljesedett ki a tökéletesség utáni hajsza. És persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a közösségi média, ha azt valaki nem kezeli a helyén, szintén torz képet ad arról, hogy mi a szépség, és mi a boldogság.

Az elmúlt években azonban, ahogy az élet sok területén, ebben is megindult egy újfajta szemléletmód. Szót kaptak a plus size modellek, nagy visszhangra találtak a photoshop nélkül bevállalt címlapfotók, és persze az olyan szélsőséges esetek is óriási hype-ot kaptak, mint a szőrtelenítést elhagyó nők, akik nem hajlandók tovább "sanyargatni a testüket", vagy a természetesség jegyében hónaljszőrt növesztő celebek. Az egészséges középút szokás szerint elveszett valahol. Vagy lehet, hogy szélsőségre csak egy másik szélsőséggel lehet reflektálni?

Miley Cyrus Forrás: Instagram/ Miley Cyrus

De térjünk vissza az elvárásokhoz, hiszen a sminkmentesség legnagyobb szószólója, Alicia Keys, aki évek óta nem sminkeli magát a legnagyobb vörös szőnyeges eseményekre sem, szintén ezzel magyarázta pálfordulását: „Azt hiszem, hogy ez az egész onnan jött, hogy végleg elegem lett az elvárásokból. Az elvárásokból, amik egyre magasabbak. Az elvárásokból, amiket a társadalom rak ránk. Ezektől már teljesen besokalltam, itt volt az ideje, hogy őszinte legyek, és vállaljam magam. Számítson az, hogy mi van belül, nem pedig a külső."

Ebben valószínűleg a bulvármédiának van a legnagyobb szerepe, hiszen ők generálják azokat a híreket, miszerint „borzasztóan nézett ki xy smink nélkül" - pedig szerencsétlen csak a kutyáját vitte le sétáltatni. Tegyük hozzá, hogy a glossyk sem sokkal jobbak, hiszen ők pedig az áhított álomvilágot, azt a photoshopolt világot akarták megteremteni, amire minden nő vágyakozhat az újságot lapozgatva.

Nemrég Demi Lovato törölte le a sminkjét egy videóban, ami szintén elképesztő nézettséget hozott. De vajon miért? Csak a bulvártartalom izgatta a sok nézőt, vagy azért nézték meg ennyien, mert valójában mindenki arra vágyik, hogy végre önmaga lehessen: maszkok nélkül, és anélkül, hogy ítélkeznének felettük?

Thank you @voguemagazine for including me in your #AmericanWomen portfolio on #internationalwomensday ❤️

Demi Lovato (@ddlovato) által megosztott bejegyzés,

A legújabb durranás Christina Aguilera volt, akire egyébként mindig is kifejezetten jellemző volt az erős smink. Valószínűleg ezért van az, hogy szinte meg sem ismerjük ezeken a fotókon, és nem azért, mert smink helyett ráhúztak egy kevés photoshopot a Paper magazin munkatársai. Bízzunk benne, hogy nem így van, így jó szívvel állíthatjuk, hogy ennyire szépnek, ennyire ragyogónak még soha nem láttuk az énekesnőt.

Paper Magazine (@papermagazine) által megosztott bejegyzés,

A természetességnek igenis van létjogosultsága, de a legfontosabb üzenet mégis az, hogy meg kell tanulnunk megtalálni egy egészséges középutat az élet minden területén. Szerencsére ehhez is találhatunk példaképeket, még a sztárvilágban is.

Paper Magazine (@papermagazine) által megosztott bejegyzés,

Frissítsd fel a ruhatáradat! Jöhet a tavaszi gardróbtakarítás http://www.life.hu/trend/20180323-tavaszi-gardrobtakaritas-frissitsd-fel-a-ruhataradat.htmlTavasszal valahogy különösen igénye van az embernek a megújulásra, arra, hogy rendet tegyen maga körül, kicsit rendszerezzen, megváljon bizonyos dolgoktól, amik csak feleslegesen a foglalják a helyet, és esetlegesen persze be is szerezzen helyettük ezt-azt. TrendOrigoA 72 éves Diane Keaton punkos stílusával mindenkit leiskolázott: heti trendjelentéshttp://www.life.hu/trend/20180323-heti-trendjelentes-szerepel-benne-diane-keaton-drew-barrymore-john-corbett.htmlA héten sem maradtak el a különböző filmpremierek és vörös szőnyeges események. Habár volt pár izgalmas celebtrend, a hét nyertese egyértelműen Diane Keaton, aki megint megmutatta, hogy a 70 éveseké a világ. Trend--Givenchy és Audrey Hepburn: a tervező és a múzsa, akiből divatikon letthttp://www.life.hu/trend/20180321-hubert-de-givenchy-divattervezo-91-evesen-elhunyt.html"Egyedül neki vannak olyan ruhái, amiben igazán önmagam vagyok. Ő messze több, mint egy tervező, ő személyiséget teremt" - mondta legnagyobb múzsája, Audrey Hepburn Givenchyről, a letisztult elegancia, az egyszerű vonalak, a rafinált részletek mesteréről, aki 91 évesen távozott az élők sorából. TrendOrigoTorz és eldeformálódott celeblábak: ijesztő fotók!http://www.life.hu/trend/20180308-a-legrondabb-eltorzult-celeblabfejek.htmlA vörös szőnyeg nemcsak a csillogásról szól, sokszor olyan apróságok is napvilágra kerülnek a kamerák kereszttüzében, mint az eltorzult lábfejek, amelyek bizony nem is ritkák Hollywoodban. Mutatjuk a legijesztőbbeket! Trend--A születésnapos Lady Gaga legsokkolóbb ruhái az elmúlt 10 évbőlhttp://www.life.hu/trend/20180327-a-szuletesnapos-lady-gaga-legsokkolobb-ruhai-az-elmult-tiz-evbol.htmlVérbeli előadóművész, különc, lázadó, egyszóval Lady Gaga. Róla lesz most szó, hiszen ma ünnepli 32. születésnapját, ezzel együtt első albumának 10. évfordulóját. Bizony, az énekesnő immáron 10 éve éli mindennapjait rajongói figyelő tekintete előtt, akik nemcsak zenéje miatt, de egyedi, feltűnő, a színpadiasságot és drámaiságot, sőt a mondanivalót sem nélkülöző stílusa miatt is imádják. Ezúttal a legextrémebb outfitjeit szedtük össze: isten éltessen Lady Gaga! TrendOrigoTavaszi bőrápolási tippekhttp://www.life.hu/trend/20180302-tavaszi-borapolasi-tippek.htmlLassan, de biztosan közeledik a tavasz: hatékony gondoskodással most megújíthatjuk bőrünk szerkezetét. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.