Milánó Divathét szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vérpezsdítő szenvedély a milánói divathéten. A tradíció és az innováció találkozása. Bebizonyosodott, hogy ami klasszikus, az nem feltétlenül unalmas, sőt. Érzékien szexi, látványos újragondolásokban volt részünk.

Milánó kifutóin egyszerre élt a matt és a fényes alapozás, de extrém megoldásokat is láttunk: a Moschinónál a színes alapozó, a piros, a kék, a sárga és a zöld a legújabb trend.

Moschino Forrás: Getty Images

Az arcpirosítót akár el is hagyhatod a következő szezonban, ám ha szeretnél üdébb orcákat, akkor a két legmenőbb árnyalatot használd, mint a barack és a rózsaszín. Három fő technika uralkodik pirosító fronton. Az egyik, amikor az arc közepére helyezzük, a másik amikor az arccsontot hangsúlyozzuk, a harmadik pedig a monokróm barack hatás, ami nagyon különleges és letisztult. Utóbbinak a lényege, hogy a választott szín jelenik meg a szemhéjon is, összemosva az arcpirosítással, ráadásul az ajkak színe is ugyanilyen árnyalatú.

Philosophy di Lorenzo Serafini Forrás: Getty Images

A szemöldök trend is változni látszik. Habár még mindig tartja magát a természetes hatású, finoman élénkített vastag, kifésült szemöldök, ám felbukkantak különleges megoldások is, mint például a kivilágosított, eltüntetett szemöldök, vagy az összenőtt, burjánzó hatású szemöldök.

Lucio Vanotti, Gucci Forrás: Getty Images

A szemhangsúlyozásban is vannak újítások. Mint például a harmadik szem a Guccitól. A felső szemhéj kiemelésében különböző fokozatok jelentek meg: őszibarack highlighttal kombinálva, felhő kékkel a mélyítővonalon, vagy a fényes mandarinnal kiemelve, ami légies, könnyed megjelenést kölcsönöz, ahogy láthattuk a Krizia show-ján.

Gucci, Krizia Forrás: Getty Images

Az időtlen tusvonal több opcióban is felbukkant a klasszikustól a cicásig. De voltak extrémebb megoldások is, mint a füstös tusvonal: különleges hatást keltett Roberto Cavallinál a határozott fekete tusvonal összemosva az alsó szemhéj mély barnájával. Bevállalósoknak pedig a dupla szárú tusvonal okozhat izgalmat, amit kontrasztosan, piros-fekete kombóban is láthattunk a kifutón Antonio Marrasnál.

Roberto Cavalli, Anotnio Marras Forrás: Getty Images

A füstös szemfestés három izgalmas formában lesz jelen a következő szezonban. Az első a klasszikus, ami drámai feketével, enyhén laposan túlhúzva készül, a vízvonallal összevonva keretezett hatást eredményez, ahogy a Max Mara bemutatón láthattuk. A másik a bronz barna és a rozé arany kombó arany szemzug kiemeléssel az Etronál, a harmadik pedig a grafitszürke smokey türkizzölddel megbolondítva, fémes ezüst szemzug kiemeléssel Emporio Armaninál.

Max Mara, Etro, Emporio Armani Forrás: Getty Images

A rúzsok terén szenvedélyes a felhozatal, a következő szezon legtrendibb árnyalatai között találjuk az áttetsző csillogó szájfény mellett a fahéjat, az irizáló szatén fehéret, a rózsaszínt, a narancsos pirosat, a klasszikus pirosat, az orchidea lilát, a fukszia lilát vagy a padlizsánt.

Stella Jean, Dolce&Gabbana Forrás: Getty Images
Oscar 2018: a legjobb és legrosszabb sminkek a gálárólhttp://www.life.hu/trend/20180305-a-legjobb-es-legrosszabb-sminkek-az-oscar-galarol.htmlNagyon színes és izgalmas volt a 90. Oscar-gála. Voltak, akik kifinomult eleganciával adóztak a neves rendezvény előtt, de voltak jó páran, akik kissé közönségesre vették a figurát. Nézzük meg közelebbről a legjobban és a legrosszabbul sikerült sminkeket! TrendOrigoHófehér bőröd van? Így sminkelj!http://www.life.hu/trend/20180221-smink-hofeher-borueknek.htmlTalán a világos bőrűek a legszerencsésebbek, már ami az időtlen, ártatlan, érzéki kisugárzásukat illeti, a megfelelő sminktermékek felkutatása azonban okozhat némi bonyodalmat. Az alapozónál például figyelni kell rá, nehogy sárgás legyen az árnyalat. De érdemes időt fektetni ebbe, hogy aztán tökéletes sminket tudj készíteni magadnak. Trend--A legújabb sminktrendek a New York-i divathétrőlhttp://www.life.hu/trend/20180221-sminktrendek-a-new-yorki-divathetrol.htmlA rendkívül színes és izgalmas divatmetropolisz mindig tartogat meglepetéseket: ezúttal is bravúros sminktechnikákat leshetünk el a New York-i sminkmesterektől. TrendOrigoBarack, pink és lila: sminkszínek a téli szürkeség ellenhttp://www.life.hu/trend/20180220-hagyd-el-a-teli-szurkeseget-egy-szinpompas-sminkkel.htmlViszlát egyhangúság, viszlát szürkeség! Legyen üdítően friss a megjelenésed a barack, a pink és a lila összhangjával. Készítsd el a New York Fashion Week legizgalmasabb sminkjét! TrendOrigoLáthatatlan smink a hétköznapokra: így készül!http://www.life.hu/trend/20180216-lathatatlan-smink-a-hetkoznapokra.htmlBizony, ha beindul a hét, nem sok idő jut önmagunkra. Larion Oscar sminkmester ezúttal olyan trükköt mutat, ami 10 percen belül könnyen elkészíthető, így még a kapkodós, sietős reggelekbe is beilleszthető! TrendOrigoA képzeletünket is túlszárnyalták a sminkmesterek a londoni divathétenhttp://www.life.hu/trend/20180222-sminkmustra-a-londoni-divathetrol.htmlZizi, bambi, körhinta - hát persze, hogy London és a divathét legőrültebb pillanatai következnek, ahol a kreativitás határtalan szabadsága olykor túlszárnyalta a képzelőerőnket is. Megmutatjuk neked, hogy sminkelsz majd a következő szezonban! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.